ROCA va susţine transformarea unor idei antreprenoriale româneşti în branduri

ROCA, platformă de investiţii şi management dedicată companiilor româneşti aflate în impas, își diversifică soluţiile şi completează oferta cu un instrument care urmăreşte să aducă la suprafaţă ideile proaspete din piaţă şi să sprijine ideile de start-up, cu preponderenţă pe cele din zona tehnologiei.
Economica.net - mar, 21 mai 2019, 11:25
ROCA va susţine transformarea unor idei antreprenoriale româneşti în branduri

„Suntem deja în negocieri avansate pentru câteva investiţii şi ne propunem ca în primul an de existenţă să transformăm zece idei inteligente româneşti în branduri cu potenţial de dezvoltare”, spune Andrei Cionca, preşedinte CITR Group, acţionar în cadrul ROCA.

Diversificarea are la bază un studiu de piață realizat recent de ROCA pentru a identifica și înțelege în profunzime nevoile diferite pe care le au business-urile și antreprenorii.

Analiza de piață, efectuată asupra tuturor companiilor românești cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, a identificat trei categorii distincte de nevoi pentru afaceri: de creștere, consolidare și management. Așadar ROCA vede în această nouă structură oportunitatea unor soluții de finanțare dedicate și construiește o gamă de soluții smart care să se adreseze și să răspundă eficient nevoilor reale din piață.

Proiectul inițial de a oferi o alternativă pentru companiile ineligibile pentru finanțare devine ROCA W și este completat în primă fază de ROCA X, instrument inteligent care susține ritmul accelerat de evoluție al ideilor inovatoare cu know-how și capital plasat strategic.

 „Cele 150 de întâlniri cu antreprenori locali avute de echipa ROCA în primul an de activitate adaugă la realizările financiare obținute în primul an detalii valoroase despre ecosistemul de business din România. Am înțeles că există o legătură fundamentală între nevoile companiilor și cele ale antreprenorilor din spatele lor. Mai mult, 73% din companiile românești sunt de tip antreprenorial. În aceste condiții, unica soluție este să fim atenți la aceste nevoi, să le înțelegem și să ne adresăm lor”, declară Rudi Vizental, CEO ROCA.

Votul de încredere al unui investitor vizionar, care are capacitatea să evalueze și să valideze o valoare altfel înghițită în peisajul aglomerat de afaceri emergente, înseamnă pentru proiectele aflate la stadiu de MVP sau prototip susținerea unei echipe de management cu experiență, care facilitează dezvoltarea viabilă a start-up-ului într-o companie eficientă. Până la acest moment, noul fond, ROCA X, a atras deja alături de asociații din CITR Group și o parte dintre investitorii platformei lansată anul trecut.

Noua configurație ROCA răspunde la nevoile a trei generații distincte de antreprenori, conturate în evoluția mediului de afaceri românesc din ultimii 30 de ani: seniorii (peste 65 de ani), autodidacții (nascuți între 1960 și 1979) și milenialii. Celor trei tipologii de antreprenori le corespund cele trei nevoi relevate de analiză de piață, de creștere, consolidare și management, adresate plenar prin gama actualizată de soluții ROCA.

Te-ar mai putea interesa și
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul fără precedent pe care Iranul l-a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu drone şi rachete asupra Israelului ca represalii după atacul aerian asupra consulatului iranian de la......
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi ...
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată ...
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă ...