Rogozin promite Transnistriei ca „Rusia va fi mereu aproape”

Rusia va fi mereu aproape de Transnistria si va asigura stabilitatea sociala si politica a acesteia, precum si securitatea în regiune, a declarat luni vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cadrul unei teleconferinte cu administratia de la Tiraspol, care a fost dedicata darii în exploatare a unor facilitati de infrastructura sociala, construite la ordinul presedintelui Vladimir Putin, relateaza agentia de presa RIA Novosti.
Economica.net - lun, 01 iun. 2015, 11:44
Rogozin promite Transnistriei ca

‘Este important sa demonstram astazi lumii întregi, dar în primul rând populatiei din Transnistria ca, în acest moment dificil, Rusia va fi mereu aproape în planul asigurarii securitatii republicii si regiunii pe ansamblu, precum si în planul mentinerii stabilitatii politice, negocierilor diplomatice etc’, a afirmat Rogozin, reprezentant special al presedintelui rus pentru Transnistria si Republica Moldova.

Rusia îsi va creste eforturile pentru a depasi aceasta situatie pe care unii vecini ai Transnistriei încearca s-o creeze prin instituirea unei blocade economice si sociale foarte severe, a spus oficialul rus, adaugând ca Moscova va continua sa construiasca obiective de infrastructura sociala si economica, de educatie si sanatate în stânga Nistrului, scrie Agerpres.

În cadrul acestei teleconferinte, presedintele partidului Rodina din Rusia, Aleksei Juravliov, a indicat ca, în Transnistria au fost date în exploatare trei gradinite cu ocazia Zilei internationale a copilului, ce se marcheaza la 1 iunie. De asemenea a fost construita o gradinita cu predare în ‘limba moldoveneasca’ si o uzina de beton armat. Alte noua obiective urmeaza sa fie finalizate pâna la sfârsitul acestui an, a indicat el, adaugând ca fondurile necesare au fost deja alocate în acest scop.

Asa-zisul presedinte al Transnistriei, Evgheni Sevciuk, a mentionat ca Rusia, ca tara ce garanteaza procesul de pace în regiunea transnistreana, are o contributie majora la solutionarea conflictului si formarea unui mediu prosper pentru populatia din stânga Nistrului.

Declaratiile oficialilor rusi intervin în contextul în care Ucraina a denuntat recent Acordul de tranzit al trupelor ruse prin teritoriul ucrainean spre Transnistria din 1995 pe fondul relatiilor tensionate între Kiev si Moscova. În acelasi timp, Chisinaul a blocat intrarea unor cetateni rusi, între care militari care se îndreptau spre Transnistria, suscitând critici din partea autoritatilor ruse.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...