1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

“Români pentru români” – nou program de împrumut al statului de la populație, anunțat de Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit în această seară despre un program de emisiune de obligațiuni de stat pentru populație, pe care l-a denumit “Români pentru români”

04 mai, 2020 | ECONOMICA.net

“Intenţionăm să lărgim instrumentul emiterii de obligaţiuni pentru cetăţenii români, care să poată fi cumpărate de cetăţenii români astfel încât să oferim un instrument suplimentar de economisire pentru cetăţeni şi să le oferim posibilitatea celor care au resurse să economisească banii pe care îi au prin astfel de instrumnte, cum sunt titlurile de stat, obligaţiunile. Ne gândim ca anumite emisiuni să fie pentru niste obiective specifice, în care să implicăm cetăţeanul într-un program de genul "Români pentru români”, a spus Orban.

El a mai amintit și despre celelalte surse de finanțare ale statului în această perioadă. “La acest momement evaluăm resursele financiare pe care le putem accesa în perioada următoare: resurse din bugetul de stat, din fonduri UE, din credite care pot fi luate din sistemul bancar din România, de pe piața internațională”, a spus Orban, amintit și de un program al BERD de a credita cu patru miliarde de euro sectorul economic din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO