România a atras cu peste 20% mai mulţi turişti din Ungaria în destinaţiile balneo, în 2015 – studiu

România a atras cu peste 20% mai mulţi turişti din Ungaria în destinaţiile balneo în primele luni ale anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere fiind pe zona Praid, conform unui studiu efectuat de hotelguru.ro, un site de rezervări hoteliere online.
Economica.net - lun, 15 iun. 2015, 12:07
România a atras cu peste 20% mai mulţi turişti din Ungaria în destinaţiile balneo, în 2015 - studiu

Numărul de rezervări a crescut exponenţial odată cu deschiderea ştrandului de la Praid (cel mai mare cu apă sărată din România). HotelGuru.ro raportează creşteri ale rezervărilor chiar şi cu 92% în zona Praid. De creşteri se bucură şi Sovata sau Băile Tuşnad, iar uşoare scăderi se văd pe destinaţiile Băile Herculane sau Băile Felix, scrie Agerpres.

Cea mai căutată staţiune balneo rămâne în continuare Sovata, urmată de Praid, Băile Herculane, Băile Tuşnad şi Băile Felix, conform clasamentului întocmit de site-ul de rezervări hoteliere. Interesant este că la Sovata, în primele luni ale anului 2015, a scăzut uşor numărul de rezervări ale turiştilor români, însă au crescut rezervările ungurilor.

Cazarea în Băile Tuşnad ajunge la 160 lei/noapte de persoană pentru un hotel de 4 stele cu demipensiune, tratamente terapeutice, acces la piscina interioară şi exterioară sau saună.

Cazarea la Sovata începe de la 35 de lei/noapte de persoană şi ajunge la 240 lei/noapte la hotelurile de patru stele. Băile Herculane şi Băile Felix se află şi ele în top, iar hotelurile şi pensiunile din aceste staţiuni oferă turiştilor acces la piscina interioară sau exterioară, saună, jacuzzi şi tratamente terapeutice. Cazarea în aceste staţiuni rareori depăşeşte 130 lei/noapte de persoană, pentru hoteluri de 3 şi 4 stele.

Ştrandul cu apă sărată de la Praid este în momentul de faţă cel mai mare din România, având o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi. Acesta are două bazine pentru copii. Zona de plajă acoperă o suprafaţă de 2.478 de metri pătraţi şi se întinde de-a lungul bazinelor, dar şi pe o terasă amplasată pe acoperişul unei clădiri care face parte din ansamblu.

Investiţia în amenajarea ştrandului se ridică la 1,55 milioane de euro şi a fost asigurată în întregime din fondurile salinei.

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape toată ţara, valabilă sâmbătă, între orele 11:00 21:00, şi o alta......
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice rusești
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice ...
Fostul premier francez Francois Fillon (foto) a fost propus în consiliul de administraţie al unui grup petrolier public ...
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 a anunţat că va despăgubi proprietarii maşinilor avariate în urma furtunii de vineri din Bucureşti.