1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

România a atras un miliard de euro de pe pieţele externe printr-o emisiune de obligaţiuni pe 12 ani

România a atras un miliard euro de pe pieţele externe printr-o emisiune de obligaţiuni pe 12 ani, la un randament de 2,992%, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice transmis, vineri, AGERPRES.

20 mai, 2016 | Agerpres

'România a emis obligaţiuni pe pieţele externe de capital în valoare de un miliard de euro, consolidându-şi astfel curba randamentelor titlurilor de stat cu o nouă maturitate de 12 ani, cupon 2,875%. Emisiunea a fost lansată la un randament competitiv de 2,992% şi suprasubscrisă de aproape două ori, printr-un număr de 200 de ordine. Baza investiţională a tranzacţiei a fost diversificată, atât din punct de vedere geografic, cât şi a tipurilor de investitori, cu o granularitate mai mare şi prezenţa unor investitori noi raportat la emisiunile precedente', se menţionează în document.

Potrivit comunicatului, distribuţia geografică a investitorilor a fost următoarea: Germania şi Austria (20%), România (19%), Marea Britanie (13%), Centrul şi Estul Europei (11%), Scandinavia (9%), SUA (7%), Franţa şi Benelux (7%), Italia şi alte ţări din sudul Europei (7%), Elveţia (6%), alte ţări (1%).

În privinţa tipurilor de investitori, au predominat managerii de fonduri (52%), fiind urmaţi de bănci şi bănci private (26%), fonduri de pensii şi societăţi de asigurare (21%) şi alţii (1%).

'Tranzacţia aceasta confirmă percepţia foarte bună şi încrederea mediilor investiţionale în fundamentele economiei româneşti într-un context volatil de piaţă. Faptul că a fost suprasubscrisă arată că România este pe o traiectorie economică ascendentă, cu o creştere economică în topul Uniunii Europene şi cu stabilitate fiscal - bugetară', a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Emisiunea a fost intermediată de către Citigroup Inc, JP Morgan, Raiffeisen Bank International AG, Societe Generale şi UniCredit SpA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO