România a avut cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcţii din UE şi în luna iunie

Luna iunie 2017 a fost a treia lună consecutivă în care România a înregistrat cel mai mare declin anualizat al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, minus 6,3%, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Economica.net - vin, 18 aug. 2017, 09:37
România a avut cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcţii din UE şi în luna iunie

De asemenea, România şi Slovacia au fost singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au scăzut în luna iunie 2017, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au înregistrat un avans anual de 3,6%, iar în zona euro au crescut cu 3,4%. Statele membre UE, în care lucrările de construcţii au înregistrat cel mai puternic avans anual, au fost: Ungaria (27,2%), Slovenia (21,2%) şi Suedia (17,3%).

În schimb, în luna iunie 2017, comparativ cu mai 2017, lucrările de construcţii au scăzut cu 0,5% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană, ca urmare a scăderilor înregistrate în state mari, precum Germania (-1%, Franţa (-0,7%) şi Marea Britanie (-0,2%).

România se situează în rândul statelor membre în care lucrările de construcţii au crescut de la o lună la alta, cu un avans de 0,5%. Cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia, de 12,1%, Spania şi Slovacia – ambele cu o creştere de 2,2%, şi Polonia (+2,1%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, în luna iunie, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o creştere cu 18,8% pe serie brută, respectiv cu 0,5% pe serie ajustată, faţă de luna mai 2017, consemnând însă o scădere comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,4%, respectiv cu 9,6%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...