România a devenit membru în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului

România a devenit membru în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), alături de Lituania, Grecia, Rusia şi Azerbaidjan, a anunţat, luni, Ministerul Turismului (MT).
Economica.net - lun, 11 sept. 2017, 12:58
România a devenit membru în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului

Potrivit sursei citate, în cadrul Comisiei Regionale pentru Europa, au candidat mai multe ţări pentru cinci poziţii în cadrul Consiliului Executiv, iar România a obţinut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte ţări care au obţinut un loc în organismul de conducere al OMT sunt: Lituania (27 de voturi), Grecia (25), Rusia (22) şi Azerbaidjan (20).

‘România îşi reconsolidează poziţia la nivel mondial în domeniul turismului. Astăzi, ţara noastră a obţinut un loc în cadrul organismului de conducere al Organizaţiei Mondiale a Turismului, în urma depunerii candidaturii de către Ministerul Turismului. România are astfel, începând de astăzi, şansa extraordinară de a lua parte la toate deciziile OMT-ului cu privire la dezvoltarea turismului la nivel mondial şi de a se implica activ în dinamica desfăşurată la nivelul Consiliului Executiv’, se arată în comunicatul ministerului de resor emis AGERPRES.

Candidatura României a fost susţinută de către o delegaţie condusă de ministrul Turismului, Mircea Dobre, la Chengdu (China), în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediţii a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a punctat în discursul de susţinere a candidaturii României faptul că ţara noastră va continua să împărtăşească în mod activ bunele sale practici, dar şi expertiza în sectorul turismului regional şi global, asumându-şi un rol dinamic şi susţinând cooperarea între toţi actorii din sectorul turismului. ‘Mai mult decât atât, România îşi asumă rolul implicării active în bunăstarea organizaţiei şi, prin urmare, şi-a reafirmat angajamentul şi sprijinul ferm pentru Agenda de Sustenabilitate din 2030. Ministerul Turismului şi-a luat angajamentul de a continua să lucreze în cadrul OMT pentru creşterea sectorului turistic şi îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor în întreaga lume, precum şi pentru consolidarea cooperării între toate statele membre (…) Prezenţa României în calitate de membru al Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului reprezintă o recunoaştere la nivel internaţional a eforturilor depuse în domeniul turismului şi o oportunitate pentru creşterea vizibilităţii ţării noastre în plan extern, atât ca destinaţie de turism, cât şi ca partener activ în domeniul turismului la nivel internaţional’, notează sursa citată.

Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, format din 33 de state membre, este structura de conducere care coordonează activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile Adunării Generale şi asigură îndeplinirea activităţilor organizaţiei.

OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional în ceea ce priveşte turismul responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, organizaţia numără 156 de state membre cu drepturi depline.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...