România a devenit o poveste de succes în turism şi merită mai mult – secretar general OMT

România a devenit o poveste de succes în turism şi merită mai mult, întrucât are atracţii care nu se găsesc în altă parte în lume, a declarat, joi, Taleb Rifai, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului şi înalt demnitar al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în cadrul conferinţei internaţionale 'Managementul integrat al calităţii pentru destinaţiile turistice: cheia pentru competitivitate'.
Economica.net - joi, 23 iun. 2016, 07:32
România a devenit o poveste de succes în turism şi merită mai mult - secretar general OMT

‘Cel mai important este că turistul în Bucureşti va fi impresionat de zâmbetele pe care le are toată lumea aici. Este un zâmbet real şi foarte dulce, pe care nu îl vezi în alte locuri în lume. România a devenit o poveste de succes în turism şi merită mai mult decât ceea ce are’, a spus Rifai.

Potrivit acestuia, chiar dacă omenirea nu şi-a revenit încă pe deplin în urma crizei economice din 2008-2009, oamenii continuă să călătorească, iar turismul este în creştere la nivel global.

‘Oamenii au trecut graniţele sfidând toate obstacolele. Această mişcare reprezintă o adevărată schimbare în viaţa noastră’, a spus Rifai.

El a adăugat că la acest lucru a contribuit şi revoluţia IT. ‘Astăzi lumea este condusă de revoluţia călătoriei şi revoluţia IT. Tehnologia a dat o voce celor fără de voce. Prin social media, oamenii au înţeles că sunt mai importanţi decât guvernele şi decât companiile pentru care muncesc. Astăzi călătorul este mult mai informat. Nu mai merge să pui 50 de oameni în autobuz să le arăţi palatul şi să le povesteşti cine l-a construit şi când. Ei vor să coboare, să vorbească cu paznicii, să mănânce mâncarea locală. Totul trebuie să fie centrat pe consumator’, a subliniat secretarul general al OMT.

Potrivit acestuia, anul trecut, au existat peste 2 miliarde de călători în întreaga lume. Turismul a contribuit cu 10% la PIB-ul global, generând 1,4 trilioane de dolari. Turiştii cheltuiesc 3,5 miliarde de dolari în lume pe zi.

‘În minţile multor oameni, turismul nu este luat în serios, deşi este a treia cea mai importantă industrie din lume. Acum 66 de ani existau doar 22 de milioane de călători transfrontalieri. Astăzi, unul din 11 joburi este creat în turism, iar fiecare job în turism creează alte 1,4 locuri de muncă colaterale’, a mai susţinut Rifai.

El a mai spus că turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, fiind vorba în principal de socializare.

‘Călătoriile au ajuns un motor atât de puternic de transformare la nivel social şi politic. Turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, pentru că este vorba oameni care se întâlnesc cu oameni, mănâncă şi dansează împreună. Noi în turism credem că afacerea noastră este să ajutăm lumea să devină mai bună’, a adăugat oficialul OMT.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), organizează joi Conferinţa Internaţională ‘Managementul integrat al calităţii pentru destinaţiile turistice: cheia pentru competitivitate’.

Acest eveniment, de o importanţă majoră pentru turismul naţional şi internaţional, îşi propune, prin tematica abordată, să promoveze şi să dezvolte la nivel internaţional noul trend în domeniul turistic, legat de organizaţiile de management al destinaţiilor, care presupune o viziune integrată a tuturor elementelor care definesc şi conturează o destinaţie turistică. La toate aceste discuţii participă peste 100 de oficiali ai industriei turistice internaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...