1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

România a înregistrat a cincea mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE, în decembrie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 6,2% în luna decembrie 2014, comparativ cu decembrie 2013, aceasta fiind a cincea mare creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, după Luxemburg (9,2%), Spania (6,6%), Bulgaria (6,4%) şi Estonia (6,3%), arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

04 feb, 2015 | Agerpres

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,8%, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creştere de 3,2%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 2%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,8%.

În luna 2014, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 0,3% atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Irlanda (1,8%), Austria (1,6%), Spania şi Slovacia, ambele cu o creştere de 1,1%. Cu o creştere de 0,4%, România se numără printre statele cu cea mai mică creştere a comerţului cu amănuntul în decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au crescut cu 0,7%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări cu 0,4%.

În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat că în luna decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,8% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%, fiecare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO