1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

România a înregistrat cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE, în iunie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 1,7% în iunie, comparativ cu luna precedentă, cel mai semnificativ avans înregistrat în Uniunea Europeană /UE/, arată datele prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

05 aug, 2015 | Agerpres

În UE, comerţul cu amănuntul a rămas scăzut, cu 0,5% creştere, iar în zona euro avansul a fost de 0,6%. Vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au redus cu 0,6%, în timp ce vânzările de combustibil auto au înregistrat un declin de 0,4%.

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (1,7%), Austria (1,3%) şi Danemarca (1,1%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Germania (minus 2,3%), Slovenia (minus 1,6%) şi Polonia (minus 1,4%).

În ritm anual, iunie 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 1,2% în zona euro şi de 2% în Uniunea Europeană. Vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 0,8%, în timp ce vânzările de combustibil auto au înregistrat un avans de 1,4%.

Majoritatea statele membre ale Uniunii Europene au înregistrat creşteri ale comerţului cu amănuntul, cu excepţia Luxemburgului (minus 9,9%) şi Finlandei (minus 0,2%), cel mai semnificativ avans fiind raportat în România (7,9%), Lituania (7,1%) şi Letonia (6,8%).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO