România, a treia ţară în Europa din perspectiva creşterii costurilor cu serviciile medicale

Nivelul de 15% al inflaţiei medicale în 2017 poziţionează România ca a treia ţară din Europa din perspectiva creşterii costurilor cu serviciile medicale, doar Serbia şi Lituania având valori superioare ale inflaţiei medicale, conform unui studiu al unei companii globale de consultanţă în sănătate remis, joi, AGERPRES.
Economica.net - joi, 21 iun. 2018, 10:47
România, a treia ţară în Europa din perspectiva creşterii costurilor cu serviciile medicale

Inflaţia aferentă serviciilor medicale în 2017, calculat pe baza informaţiilor furnizate de asigurătorii locali indică faptul că, în România, costurile cu serviciile medicale au crescut aproape dublu faţă de media consemnată în Europa, conform studiului Medical Trends Around the World realizat de Mercer Marsh Benefits care se fundamentează pe datele colectate de la 225 de asiguratori din 62 de ţări.

‘Sporirea investiţiilor în infrastructura medicală privată, avansul tehnologic alături de creşterea costurilor salariale în domeniul public au contribuit la atingerea nivelului actual al inflaţiei aferente serviciilor medicale. E nevoie ca angajatorii să-şi fundamenteze strategiile de HR pe analiza integrată a datelor relevante despre sănătatea angajaţilor, în scopul implementării unor programe de beneficii cât mai eficiente din perspectiva costurilor’, spune Silvia Dumitrescu, manager, Mercer Marsh Benefits, România.

Costurile cu serviciile medicale la nivel global au crescut, în medie, cu 9,5% pe parcursul anului 2017, de aproape trei ori mai mult decât rata estimată a inflaţiei.

Problemele de sănătate mentală reprezintă al treilea factor de risc ce influenţează costurile serviciilor medicale acordate grupurilor de angajaţi.

Investiţiile în sisteme de analiză a datelor şi adoptarea unei strategii care se concentrează pe wellbeing pot ajuta angajatorii, angajaţii şi asigurătorii să eficientizeze costurile şi să îmbunătăţească fluxurile în domeniul sănătăţii.

Implementarea strategiilor integrate de sănătate şi wellbeing, fundamentate pe capacităţile digitale de procesare a datelor relevante, va fi un factor esenţial în gestionarea costurilor tot mai mari ale programelor de beneficii pentru sănătatea forţei de muncă. Raportul indică faptul că angajatorii au posibilitatea de a gestiona mai bine costurile asistenţei medicale şi de a îmbunătăţi avantajele pentru angajaţii lor.

În timp ce sănătatea mintală este menţionată ca fiind al treilea factor de risc, circa 40% dintre asiguratorii care au răspuns la studiu indică faptul că angajatorii nu acoperă prin planurile oferite accesul angajaţilor la serviciile de consiliere personală. În plus, având în vedere aşteptările forţei de muncă de astăzi, bazate pe experienţa digitală a consumatorilor, angajatorii şi asigurătorii vor trebui să investească în capabilităţi digitale şi de analiză a datelor. În prezent, 1 din 6 asigurători nu oferă soluţii digitalizate de rezolvare a daunelor.

Raportul se fundamentează pe informaţiile furnizate de asiguratori despre creşterea costurilor medicale comparativ cu rata inflaţiei pentru fiecare dintre pieţele prezentate. Documentul are la bază şi informaţiile transmise de companiile de asigurări legate de tipurile, costurile si frecventa daunelor medicale în care au fost implicaţi angajaţii companiilor ce oferă asigurările medicale că beneficiu pentru salariaţii lor, în anul 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Glovo: Românii au cumpărat mai mult de 6,1 milioane de burgeri în ultimul an
Glovo: Românii au cumpărat mai mult de 6,1 milioane de burgeri în ultimul an
O analiză realizată de Glovo arată că românii au cumpărat mai mult de 6,1 milioane de burgeri în perioada mai 2021- mai 2022, bucureştenii fiind cei mai mari consumatori....
Premierul Ciucă anunţă o schemă de ajutor de stat pentru firmele care îşi mută activitatea în România
Premierul Ciucă anunţă o schemă de ajutor de stat pentru firmele care îşi mută activitatea în România
Guvernul a discutat posibilitatea de a acorda o schemă de ajutor de stat firmelor care îşi mută activitatea pe teritoriul ...
Fiterman Pharma vinde brandul Uractiv companiei Terapia Cluj, parte a grupului Sun Pharma
Fiterman Pharma vinde brandul Uractiv companiei Terapia Cluj, parte a grupului Sun Pharma
Uractiv, una dintre cele mai cunoscute mărci de suplimente alimentare de pe piața românească, a fost vândută de Fiterman ...
Joburi în IT: Amber angajează încă 100 de specialiști pentru noul sediu din Botoșani
Joburi în IT: Amber angajează încă 100 de specialiști pentru noul sediu din Botoșani
Amber, cel mai mare studio independent de game development din România, se dezvoltă în Botoșani, oraș în care este ...