1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Extern

România ar trebui să fie un membru Schengen. România era mai bine pregătită decât nişte membri actuali - Barroso

Fostul preşedinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso consideră că România ar trebui să fie membră a spaţiului Schengen, deoarece acest lucru ar îmbunătăţi securitatea Europei.

29 ian, 2016 | Agerpres

'Când eram la conducerea Comisiei, deja spuneam că România era pregătită să devină membru Schengen, am spus-o inclusiv la Consiliul European, în faţa tuturor liderilor Uniunii Europene, Preşedintele dvs. la acel moment, preşedintele Băsescu era acolo şi poate ţine minte. Pentru că erau, după cum ştiţi, nişte dubii din partea unor state membre şi am spus inclusiv că, din punctul meu de vedere, România era mai bine pregătită decât nişte membri actuali ai Schengen să fie în Schengen. Astfel, nu văd niciun motiv să-mi schimb opinia de atunci, desigur, însă, nu am acum cele mai noi informaţii despre situaţie, dar mie mi se pare că România ar trebui să fie un membru Schengen. Cred că ar îmbunătăţi, nu afecta, securitatea Europei', a afirmat Barroso într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Timişoara.

Fostul şef al executivului european a subliniat că şi-ar dori ca România să fie primită cât mai repede în Schengen. 'Vreau să fiu foarte sincer, înţeleg de asemenea că dată fiind înfruntarea provocărilor actuale privind refugiaţii, migraţia ilegală, guvernele Uniunii Europene probabil sunt acum mai prudente sau reticente în această privinţă. Aceasta este analiza mea, opinia mea, dar cu toată sinceritatea nu pot vorbi de o dată exactă. Îmi doresc să fie mai devreme şi nu mai târziu, pentru că ştiu că este o aspiraţie a multora din România', a afirmat Barroso.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO