România are cel mai bun raport calitate-preţ pentru internet din lume – studiu

România dispune de cel mai bun raport calitate/preţ când vine vorba de internet, potrivit vouchercloud.com, care a analiazat viteza şi preţul internetului în 159 de ţări. Studiul a fost realizat în baza datelor de la cable.co.uk şi speedtest.net. Mai mult, analiza a arătat că românii plătesc de două ori mai puţin pentru accesul la internet faţă de a doua ţară din clasament, Lituania.
Economica.net - sâm, 11 apr. 2020, 12:46
România are cel mai bun raport calitate-preţ pentru internet din lume - studiu

Voucher Cloud este o companie britanică care oferă coduri promoţionale pentru cumpărături online, deținută de platforma de e-comerț Groupon.

Studiul a analizat viteza medie a internetului în bandă largă trimisă de utilizatorii din fiecare țară către speedtest.net și, de asemenea, a colectat la nivel mondial prețurile pentru internet de la cable.co.uk. 

Astfel, România are cel mai mic cost per Mbps, de 0,05 dolari, fiind urmată în clasament de Lituania (0,11 dolari), Rusia (0,12 dolari), Ungaria și Ucraina (ambele 0,13 dolari). De fapt, notează compania, şapte dintre primele zece țări cu cea mai bună valoare au fost fie parte a Uniunii Sovietice, fie sub ocupaţie rusă pentru o perioadă.

Thailanda ocupă locul 8, cu 0,18 dolari/Mbps, iar Franța închide Top 10 cu 0,2 dolari/Mbps. În coada clasamentului este Yemen, cu un cost de peste 800 dolari/Mbps.

„Pe măsură ce devenim din ce în ce mai conectați, este clar că internetul este o utilitate – nu un lux. Cercetările noastre sugerează că, la nivel global, calitatea internetului variază enorm. În timp ce Europa de Est și Asia de Est oferă cetățenilor lor internet rapid la prețuri mici, multe alte țări nu reușesc să facă acest lucru. Economii occidentale – luați notă!”, spune Geoff Parkhurst, Chief Technology Officer pentru vouchercloud.

Ţările cu cel mai rapid internet

În ceea ce priveşte viteza internetului, Singapore este numărul 1 în lume, cu 202,21 Mbps, cu 30 Mbps peste următoarea ţară din top, Hong Kong. Monaco este pe locul trei (162,65 Mbps), urmată de România (148,98 Mbps), iar pe 5 se află Elveția (146,81 Mbps).

Ţările cu cel mai ieftin internet

Cel mai ieftin internet se găseşte în Europa de Est, România fiind pe locul 3, cu un cost mediu de 8,15 dolari pe lună. Utilizatorii din Ucraina plătesc cel mai puţin (6,64 dolari pe lună), iar cei din Rusia 7,35 dolari pe lună.

 

Te-ar mai putea interesa și
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă să fie folosite raţional pentru toate folosinţele, precizând,......
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...
Ucraina le interzice bărbaților cu vârsta de încorporare să-și părăsească localitățile de reședință
Ucraina le interzice bărbaților cu vârsta de încorporare să-și părăsească localitățile de reședință
Ministerul ucrainean al Apărării le-a interzis bărbaţilor care au vârsta de încorporare în armată să-şi părăsească ...