România are trei companii prezente în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA

România este prezentă cu trei companii în topul Deloitte Technology Fast 500 EMEA al celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, se arată într-un comunicat al Deloitte.
Economica.net - joi, 22 dec. 2016, 12:03
România are trei companii prezente în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA

Cele trei companii sunt Tremend, Trencadis şi Accesa. Acesta fac parte dintr-un pluton de 39 de companii din Europa Centrală şi de Est care au intrat în clasament, după ce anterior au fost incluse în clasamentul Fast 50 al celor mai dinamice companii din regiune.

Liderul clasamentului este compania suedeză Fingerprint Cards, care operează în industria biometrică şi are o rată de creştere a veniturilor de 28.000% în ultimii patru ani. Cu o creştere de 13.052%, compania poloneză Codewise este cea mai bine plasată din regiune în Deloitte Technology Fast 500 EMEA, ocupând locul al treilea.

Tremend, o companie specializată în consultanţă şi soluţii software, cu peste 11 ani în business, este cea mai bine plasată companie românească, ocupând locul 285, cu o rată de creştere de 399%. Trencadis, un integrator de sisteme IT care îşi propune să optimizeze şi să inoveze procesele de lucru ale companiilor şi instituţiilor în relaţiile acestora cu clienţii şi consumatorii, ocupă locul 301, cu o rată de creştere de 383%. Accesa, o companie care accelerează experienţele digitale folosind tehnologii mobile, cloud sau dispozitive conectate, este pe locul 353, cu o rată de creştere de 330%.

‘Industria IT din România este de multă vreme recunoscută pentru inovaţie şi echipele sale de profesionişti dedicaţi şi bine pregătiţi. Clasamentul Technology Fast 500 EMEA demonstrează încă o dată că inovaţia generează, în cele din urmă creştere, chiar şi pe o piaţă în curs de maturizare şi tot mai competitivă’, a declarat Alina Mirea, partener Deloitte România şi coordonator local al proiectului, citată în comunicat.

Ediţia din acest an a clasamentului Deloitte Technology Fast 500 EMEA este dominată de companiile din industria software, care numără peste jumătate dintre participanţi. Sectorul media este reprezentat de 24% dintre companii, în timp ce sectorul comunicaţiilor este pe locul trei (cu peste 10% dintre participanţi). Creşterea medie anuală a veniturilor tuturor companiilor din clasament este de 967%, faţă de 1.012%, realizat anul trecut.

Europa Centrală are 39 de reprezentanţi în clasamentul EMEA: Polonia este reprezentată de 15 companii, şase vin din Cehia, patru din Slovacia, în timp ce Croaţia, România şi Ungaria au câte trei companii fiecare. Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Lituania, Serbia şi Slovenia au fiecare câte un reprezentant.

Clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA reuneşte companiile de tehnologie cu cea mai mare rată de creştere din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) în ultimii patru ani. Aflat la a şaisprezecea ediţie, programul include peste 20 de ţări participante, inclusiv Belgia, Franţa, Finlanda, Germania, Italia, Olanda, Turcia, Europa Centrală şi Marea Britanie.

Pentru a se califica în clasament, companiile trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să dezvolte sau să creeze tehnologii noi şi/sau să investească o parte semnificativă din capital în cercetare şi dezvoltare; să aibă o structură de acţionariat care exclude subsidiarele deţinute majoritar de entităţi strategice; să aibă sediul într-una din ţările participante; să fie în business de cel puţin patru ani, să aibă un venit operaţional de minimum 50.000 de euro pe an şi de cel puţin 800.000 de euro în anul curent.

Te-ar mai putea interesa și
Undelucram.ro vrea să atragă 600.000 de euro pe SeedBlink pentru dezvoltare regională și tehnică
Undelucram.ro vrea să atragă 600.000 de euro pe SeedBlink pentru dezvoltare regională și tehnică
Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România, vizează să atragă 600.000 de euro prin platforma de investiții în startup-uri de tehnologie SeedBlink. Listarea are loc......
Ungaria, în pole position pentru prima majorare de dobândă din UE
Ungaria, în pole position pentru prima majorare de dobândă din UE
Banca Naţională a Ungariei (NBH) se pregăteşte să implementeze prima majorare a dobânzii de politică monetară din ...
Piața IT&C din România a crescut cu peste 22% în 2020
Piața IT&C din România a crescut cu peste 22% în 2020
Piața serviciilor IT&C a urcat cu 23,4% în 2020, iar comerțul en-gros de echipamente informatice și de telecomunicații ...
ANCOM a lansat o nouă versiune a platformei de monitorizare a radiaţiilor emise de antenele de telecomunicaţii
ANCOM a lansat o nouă versiune a platformei de monitorizare a radiaţiilor emise de antenele de telecomunicaţii
O nouă versiune a platformei www.monitor-emf.ro, unde toţi cei interesaţi pot vizualiza rezultatele măsurărilor privind ...