1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Câți bani au trimis românii din UE în țară

România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în funcţie de intrările de fonduri prin intermediul transferurilor personale, de 3 miliarde de euro în 2018, cele mai mari fonduri fiind consemnate în Portugalia, de 3,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate marţi de biroul european de statistică Eurostat, potrivit News.ro.

12 noi, 2019 | News.ro

Datele referitoare la Portugalia se referă doar la remiterile muncitorilor.

Pe următoarele locuri se află Polonia (2,9 miliarde euro), Marea Britanie (2,3 miliarde euro) şi Italia (2 miliarde euro).

În consecinţă, cele mai mari surplusuri în transferurile personale au fost înregistrate de Portugalia (3,1 miliarde euro), România (2,7 miliarde euro) şi Polonia (2,5 miliarde euro), în timp ce Franţa a consemnat cel mai mare deficit (-10,5 miliarde euro), urmată de Germania (5,1 miliarde euro), Marea Britanie (4,7 miliarde euro) şi Italia (4,5 miliarde euro), potrivit News.ro.

Între statele pentru care au fost publicate date, cele mai mari ieşiri de fonduri prin intermediul transferurilor personale au avut loc în 2018 în Franţa (11,4 miliarde de euro), urmată de Spania (7,7 miliarde euro), Marea Britanie (7 miliarde euro), Italia (6,5 miliarde euro) şi Germania (5,2 miliarde euro).

Şi datele referitoare la Spania se referă la remiterile muncitorilor. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO