1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

România este printre țările Uniunii Europene cu cel mai mare nivel de creștere al lucrărilor de construcții în luna februarie

România, Slovenia şi Slovacia au înregistrat cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, în februarie, comparativ cu perioada similară din 2019, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

17 apr, 2020 | Agerpres

În ritm anual, lucrările de construcţii au scăzut cu 0,9% în Uniunea Europeană şi în zona euro, în februarie.

Statele membre cu cele mai puternice creşteri ale lucrările de construcţii în ritm anual au fost: România (25,7%), Slovenia (9%) şi Slovacia (8,4%), cel mai semnificativ declin fiind înregistrate în Suedia (minus 8%), Spania (minus 7,2%) şi Belgia (minus 4,4%).

În februarie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au scăzut cu 1% în Uniunea Europeană şi cu 1,5% în zona euro.

Cele mai importante creşteri lunare au fost în Slovenia (6,8%), Ungaria (6,2%) şi Polonia (3,2%), cel mai semnificativ declin fiind înregistrate în România (minus 4,6%), Olanda (minus 2,4%) şi Belgia (minus 2,2%).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO