România, în weekend – numărul cazurilor noi a scăzut sub 400 – situaţia din criza Coronavirus de duminică, 5.07.2020

De la ultima raportare, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 28.973 pe teritoroul României, cu 391 mai multe decât cu o zi în urmă, arată datele din 5 iulie 2020.
Economica.net - Dum, 05 iul. 2020, 09:36
România, în weekend - numărul cazurilor noi a scăzut sub 400 - situaţia din criza Coronavirus de duminică, 5.07.2020

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică, 5 iulie, alte 391 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 28.973. De asemenea, 19 persoane au murit în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor se ridică la 1.750. „În intervalul 04.07.2020 (10,00) – 05.07.2020 (10,00) au fost înregistrate 19 decese (11 bărbaţi şi 8 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa Dolj, Galaţi, Ilfov, Bucureşti şi Prahova”, precizează GCS.

Conform sursei citate, dintre acestea, şase decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60 – 69 ani, cinci decese la categoria de vârstă 70 – 79 de ani şi opt decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, arată GCS. 

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 215 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate. Dintre acestea, 20.026 sunt pacienţi vindecaţi, iar 1.106 – asimptomatici externaţi la 10 zile după depistare.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 766.868 de teste, arată GCS.

 

Aproximativ 5.000 de români infectați în străinătate

 
Un număr de 4.996 de români din străinătate au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cetăţenilor români din afara ţării, din cauza COVID-19, rămâne la 122, precizează duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre cei 4.996 de români, 1.885 sunt în Italia, 561 în Spania, 107 în Franţa, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Grecia şi Suedia.

 

Un bărbat a decedat din cauza Covid-19, după ce a fost declarat vindecat

 
Un bărbat în vârstă de 79 de ani, beneficiar al căminului pentru persoane vârstnice din comuna Maieru unde a fost depistat un focar de COVID-19 la începutul lunii iunie, a ajuns din nou la spital, după ce iniţial a fost declarat vindecat, şi a decedat în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit datelor comunicate duminică de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, bătrânul a fost internat iniţial, în data de 14 iunie, la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu COVID-19, de unde a fost externat în data de 23 iunie, după două teste negative.

La cinci zile după externare, bătrânul a fost adus din nou la spital şi internat la Terapie Intensivă, iar în data de 2 iulie a fost reconfirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Pe fondul evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, bărbatul a fost intubat, iar în data de 4 iulie a decedat.

Acesta mai suferea de insuficienţă renală acută, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, insuficienţă cardiacă şi demenţă.

Este cel de-al patrulea beneficiar al căminului de vârstnici din comuna Maieru care moare în contextul pandemiei de COVID-19 şi al 50-lea deces înregistrat în judeţ.

Conform raportării de duminică, numărul persoanelor din judeţ infectate cu noul coronavirus a crescut, în ultimele 24 de ore, la 573, cu 12 mai multe decât în ziua precedentă.

Printre acestea se numără şi un asistent medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

În prezent, în Bistriţa-Năsăud sunt active 115 cazuri de COVID-19, în timp ce 408 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...