1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Extern

România începe exportul de gaze către Republica Moldova

Exporturile de gaze prin conducta Iaşi-Ungheni vor începe în această lună.

07 aug, 2014 | Economica.net

Exporturile de gaze în Republica Moldova vor demara în a doua jumătate a acestei luni, a declarat preşedintele Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ. "Exporturile vor fi de circa 12 milioane de metri cubi pe an, şi se vor face la un preţ de piaţă, probabil 80 de lei/MWh", a declarat preşedintele ANRE.

Gazele vor ajunge în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni. Exporturile vor putea fi făcute atât de producători, cât şi de traderi.

Încă de la începutul anului, ministrul Economiei din Republica Moldova, Valeriu Lazăr, a declarat jurnaliştilor că, începând din data de 27 august, România va furniza gaze naturale Republicii Moldova prin oraşul Ungheni, situat în apropiere de frontiera celor două ţări. "În curând Guvernul va examina proiecte pentru transportul gazelor naturale de la Ungheni la Chişinău şi vom solicita finanţare de la instituţiile financiare europene", a informat Valeriu Lazăr.

La rândul său, Tudor Copaci, viceministru al Economiei din Republica Moldova, a precizat că într-o primă fază volumul gazelor naturale importate din România va reprezenta între 5 şi 10% din nevoile Republicii Moldova.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO