România îşi va distruge toate resursele dacă nu schimbă modul de a face turism – hotelier

România este departe de a utiliza adevăratul său potenţial în sectorul turistic şi îşi va distruge toate resursele dacă nu schimbă modul de a acţiona, a declarat, luni, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, în cadrul conferinţei organizate cu ocazia evenimentului #ExperienceBucharest.
Economica.net - lun, 05 nov. 2018, 11:40
România îşi va distruge toate resursele dacă nu schimbă modul de a face turism - hotelier

„Ne vom distruge toate resursele dacă vom continua să acţionăm în acest fel în turism. Trebuie să schimbăm ceva.

Am făcut un test tastând pe google „Bucharest tourism” şi puteţi vedea că rezultatele erau 9 milioane feed şi 100.000 de videoclipuri, dar faţă de Budapesta contentul este foarte mic. Acest lucru înseamnă că este o mare oportunitate pentru voi să lansaţi conţinut după această vizită în Bucureşti”, le-a spus el celor prezenţa la conferinţă, printre care şi cei mai importanţi 50 de bloggeri şi influenceri de pe cinci continente, care au vizitat ţara noastră în perioada 2 – 5 noiembrie.

Ile a menţionat şi faptul că România va prelua, de la 1 ianuarie, preşedinţia rotativă a Consiliului UE, ceea ce înseamnă oportunităţi în plus.

„Vorbim de şase luni de evenimente politice şi economice în ţara noastră, iar în 2020 organizăm campionatul de fotbal şi putem profita de aceste evenimente pentru a spoi vizibilitatea ţării, pentru a avea beneficii în anii următori. Dinamica în turism este foarte mare, iar lucrurile se mişcă repede, aşa că trebuie să acţionăm acum”, a arătat Ile.

Prezent la conferinţă, Sorin Chiriţă, city-manager al Capitalei, le-a spus invitaţilor care sunt principalele atracţii ale Bucureştiului.

„Vă aşteptăm pe 1 Decembrie la Marea Paradă făcută sub Arcul de Trimf, parada militară şi o serie de evenimente în perioada de 1 Decembrie, când cu adevărat sărbătorim cei 100 de ani de la Mare Unire, şi veţi găsi urmele în ceea ce înseamnă patrimoniul cultural, monumentele şi clădirile istorice ale întregii istorii a României, încă din perioada neoliticului, chiar şi ale familiei lui Vlad Ţepeş, pentru că Vlad Ţepeş făcea parte dintr-o familie a domnitorilor, a conducătorilor ţărilor române, nu era un caz singular. Pentru că tot e cunoscut ca Dracula, poporul român îl serbează ca un mare conducător drept. Tocmai de aceea ne bucurăm că sunteţi aici şi an de an vom avea evenimente, unele dintre ele sunt unice în lume, pentru că avem, nu ştiu cât cunoaşteţi despre evenimentul nostru iMapp, avem Casa Poporului, cea mai mare suprafaţă de proiectare, iar în luna septembrie avem acest eveniment în care participă echipe din întreaga lume, este un concurs internaţional de proiectare de imagini pe clădiri. Ca să închei, Bucureştiul îmbină istoria cu activităţile moderne. Sper să vă avem invitaţi şi anul următor şi an de an să venim cu servicii şi cu activităţi mai atractive şi care să satisfacă cerinţele celor care vizitează Capitala noastră”, a arătat Chiriţă.

Cei mai importanţi 50 de bloggeri şi influenceri de pe cinci continente vor promova România şi Bucureştiul, odată cu participarea lor în perioada 2 – 5 noiembrie la cea de-a IV-a ediţie a evenimentului #ExperienceBucharest.

Alături de #ExperienceRomania, #ExperienceBucharest este cel mai mare proiect de promovare independentă a României şi a adunat la start până în prezent peste 300 de invitaţi internaţionali, bloggeri, jurnalişti, vloggeri şi specialişti pe Twitter şi Instagram ce au creat campaniilor conţinut de calitate, au promovat Bucureştiul şi diverse regiuni ale României şi au obţinut expunere pentru România în valoare de zeci de milioane de euro.

„Online-ul şi social media au devenit canalele principale pentru a atrage turişti în cele mai de succes destinaţii din lumea întreagă. În 2018, deşi s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti străini în termeni procentuali, promovarea României ca destinaţie turistică este una deficitară. Nu avem un site naţional oficial de promovare actualizat, ba chiar a şi dispărut de pe internet o vreme. Nu are un cont oficial de Instagram sau de Youtube sau o aplicaţie funcţională de promovare. A închis toate reprezentanţele internaţionale de promovare turistică a României. Din 2012 nu există nici măcar un clip de promovare turistică, iar site-ul Ministerului Turismului este doar în limba română. Pe scurt, oficial nu existăm ca imagine internaţională, iar numărul turiştilor străini din România înregistrează printre cele mai mici valori din toată Europa”, susţine fondatorul proiectului, Tudor Maxim.

Pe parcursul campaniei #ExperienceBucharest, toţi invitaţii s-au bucurat de tururi şi experienţe alternative, precum „Povestea Bucureştiului”, în care participanţii au descoperit mai bine de 500 de ani de istorie, „Patrimoniul Cultural rrom”, care abordează tema sensibilă a discriminării rrome, „Viaţa Reală a Uriaşilor de Pantelimon”, unde participanţii au descoperit o altă latură a vieţii din Capitală, „Turul alternativ”, ce deschide apetitul pentru artă urbană, „Turul comunist”, ce prezintă peste 40 de ani de istorie care au format statul român contemporan, şi multe altele.

De asemenea, Arcul de Triumf a fost special deschis pentru acest eveniment.

Pe data de 5 noiembrie, în ultima zi a proiectului, a fost organizată cea mai importantă Conferinţă internaţională din România, dedicată turismului şi social media, la care au participat profesionişti din domeniul turismului, influenceri internaţionali şi români din domeniul turismului, jurnalişti, reprezentanţi ai autorităţilor locale din Bucureşti, Oradea, dar şi reprezentaţi ai autorităţilor de promovare turistică din Thailanda, Grecia, Dubai şi Austria.

Proiectul este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, şi de TAROM – Compania Naţională de Transporturi Aeriene a României.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...