1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în mai

Volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 14% în mai, comparativ cu perioada similară din 2016, aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

05 iul, 2017 | Agerpres

În zona euro şi în Uniunea Europeană, comerţul cu amănuntul a crescut în mai cu 2,6% în ritm anual. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,5%, cele de alimente, băuturi, şi combustibili au urcat cu 1,7%.

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (14%), Slovacia (7,9%), Irlanda şi Slovenia (ambele cu 7,7%), nefiind înregistrate scăderi.

Comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,2% în UE şi cu 0,4% în zona euro, în mai comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili şi de produse non-alimentare au crescut cu 1,2% şi, respectiv, 0,3%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,4%.

Cele mai mari creşteri în mai, comparativ cu luna precedentă, au fost raportate în România (4,3%), Lituania (1,8%) şi Ungaria (1,7%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Finlanda (minus 1,2%), Slovacia şi Marea Britanie (ambele cu minus 0,9%).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO