1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în septembrie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 14% în luna septembrie, comparativ cu perioada similară din 2016, ţara fiind lider în UE la acest capitol după ce a consemnat cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

07 noi, 2017 | Agerpres

În septembrie, comerţul cu amănuntul a crescut cu 3,7% în zona euro şi cu 3,5% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 5,4% iar cele de alimente, băuturi şi tutun au urcat cu 1,9%.

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (14%), Malta (9,8%) şi Irlanda (8,2%), singura scădere, de 25,3%, fiind înregistrată în Luxemburg.

Comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,3% în UE şi cu 0,7% în zona euro, în septembrie comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au urcat cu 0,9%, în timp ce vânzările de combustibili şi de produse non-alimentare au scăzut cu 0,6% şi, respectiv, 0,1%.

Cele mai mari creşteri în septembrie, comparativ cu luna precedentă, au fost raportate în Irlanda (1,4%), Danemarca şi Luxemburg (ambele cu 1,3%%) şi Franţa (1,2%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Marea Britanie (minus 2,2%), Croaţia (minus 1,9%) şi Lituania (minus 1%).

În România, comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,5% în septembrie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un avans de 2,1%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO