1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

România, lider în UE la creşterea producţiei industriale în luna ianuarie

Producţia industrială a crescut cu 2,7% în zona euro şi cu 3% în Uniunea Europeană (UE 28), în luna ianuarie 2018 comparativ cu ianuarie 2017, iar România a înregistrat cea mai mare creştere în ritm anual a producţiei industriale din cele 28 de state membre, cu un avans de 8,5%, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

14 mar, 2018 | Agerpres

În schimb, în luna ianuarie 2018 comparativ cu luna decembrie 2017, România se situează printre statele membre cu cea mai mare scădere a producţiei industriale de la o lună la alta, minus 2,9%, un declin mai pronunţat fiind înregistrat doar în Olanda, minus 5,7%. Aceasta, în condiţiile în care, de la o lună la alta, producţia industrială a scăzut cu 0,7% în Uniunea Europeană şi cu 1% în zona euro.

Separat, Eurostat a informat miercuri că, în ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea, gradul de ocupare a crescut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană. În rândul statelor membre, România a înregistrat cel mai mic avans al gradului de ocupare de la un trimestru la altul, 0,1%. Singurele ţări unde gradul de ocupare a scăzut au fost Italia şi Polonia (minus 0,3% în ambele ţări), Grecia şi Lituania (minus 0,1% în ambele state), în timp ce în Cehia rata de ocupare a rămas stabilă.

Eurostat estimează că în ultimul trimestru al anului trecut, un număr de 236,8 milioane de bărbaţi şi femei erau ocupaţi în UE, dintre care 156,7 milioane în zona euro, aceste fiind cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată în ambele zone.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO