România, locul 2 în UE, la creşterea numărului înmatriculărilor de autoturisme noi, în octombrie – ACEA

Vânzările auto în Uniunea Europeană şi în ţările EFTA au înregistrat în octombrie a 14-a lună consecutivă de creştere, deoarece redresarea economiei zonei euro a încurajat consumatorii să achiziţioneze noi modele, conform datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 18 nov. 2014, 09:36
România, locul 2 în UE, la creşterea numărului înmatriculărilor de autoturisme noi, în octombrie - ACEA

Piaţa auto din România a înregistrat, luna trecută, o creştere de 31,3%, fiind înmatriculate 7.344 de autoturisme, faţă de 5.594 de unităţi în octombrie 2013, ţara noastră fiind întrecută doar de Cipru, care a raportat un avans de 34,9%, scrie Agerpres.

Luna trecută, înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană şi în ţările EFTA au crescut cu 6,2%, la 1.112,628 vehicule, de la 1.047.288 de unităţi în octombrie 2013.

Toate pieţele auto majore au raportat creşteri ale vânzărilor în octombrie, de la 26,1% în Spania, la 14,2% în Marea Britanie, 9,2% în Italia şi 3,7% în Germania, cu excepţia Franţei, care a raportat un declin de 3,8%.

Vânzările auto în Uniunea Europeană şi în ţările EFTA au înregistrat un avans de 5,9% în perioada ianuarie – octombrie 2014, iar majoritatea pieţelor auto europene au raportat creşteri, cu excepţia Austriei, Belgiei, Olandei şi Elveţiei, conform datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Astfel, înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană şi în ţările EFTA au urcat, în primele zece luni ale anului, la 11.020.107 vehicule, de la 10.409.007 unităţi în perioada similară din 2013, iar cele mai importante creşteri s-au înregistrat în Portugalia (34,7%), Islanda (30,4%), Irlanda (29,6%) şi România (26,2%).

Toate pieţele auto majore au raportat creşteri ale vânzărilor în perioada ianuarie – octombrie 2014, de la 18,1% în Spania la 9,5% în Marea Britanie, 4,2% în Italia, 3% în Germania şi 1,4% în Franţa.

Statisticile ACEA vizează pieţele auto din 29 de state europene – 26 din UE (fără Malta) şi trei state EFTA – Islanda, Norvegia şi Elveţia.

Te-ar mai putea interesa și
Aeroportul Bacău, primul din România care cere finanțare pentru un proiect major de energie regenerabilă
Aeroportul Bacău, primul din România care cere finanțare pentru un proiect major de energie regenerabilă
Aeroportul Internaţional "George Enescu" Bacău este primul din România care a depus cerere de finanţare pentru un proiect major de energie regenerabilă, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii......
Se restricționează plata cash în România? Ce spune Radu Burnete, consilierul lui Nicușor Dan
Se restricționează plata cash în România? Ce spune Radu Burnete, consilierul lui Nicușor Dan
Consilierul prezidenţial Radu Burnete a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ...
Vicepremierul Tanczos Barna spune că vinovaţii pentru deficitul bugetar imens sunt „cei care au plătit salarii în plus, pensii în plus, investiţii în plus”
Vicepremierul Tanczos Barna spune că vinovaţii pentru deficitul bugetar imens sunt „cei care au plătit salarii în plus, ...
Tanczos Barna, unul dintre cei cinci viceprim-miniştri ai guvernului Bolojan, afirmă, întrebat cine e responsabil pentru ...
Update: Guvernul spune că premierul a muncit cinstit pentru banii aceia. Bolojan e acuzat că în 2007 a încasat și el 71 de salarii medii lunare ca membru al Comitetului Interministerial de la EximBank
Update: Guvernul spune că premierul a muncit cinstit pentru banii aceia. Bolojan e acuzat că în 2007 a încasat și el ...
Update: Guvernul a publicat o reacție în care recunoaște că Ilie Bolojan a ocupat funcția de membru al CIFGA al Eximbank, ...