1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

România, locul secund în UE la creşterea comerţului cu amănuntul în luna septembrie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 9,7% în luna septembrie 2016, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, aceasta fiind a doua creştere înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, după Luxemburg, unde comerţul cu amănuntul a crescut cu 15,2% în ritm anual, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

07 noi, 2016 | Agerpres

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,1% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,2%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au crescut cu 3,1%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 2,1% iar vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 1,9%.

În luna septembrie 2016 comparativ cu luna august 2016, comerţului cu amănuntul în România a înregistrat o creştere de 0,1%. Comerţul cu amănuntul, de la o lună la alta, a scăzut cu 0,2% atât în zona euro cât şi în UE 28, în principal din cauza faptului că vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 0,7%, în timp vânzările de combustibili au rămas stabile. În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri ale comerţului cu amănuntul au fost înregistrate în Estonia (1,5%), Finlanda (1,1%), Danemarca şi Polonia (ambele cu o creştere de 0,7%).

În cazul României, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat că cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a crescut, în primele nouă luni ale anului, cu 15,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, în mare parte datorită vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, dar şi a vânzărilor de produse nealimentare. Datele INS relevă, totodată, că, în septembrie 2016 faţă de septembrie 2015, volumul afacerilor din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a majorat cu 9,7%. Pe de altă parte, ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut cu 11,1%. AGERPRES/(AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO