1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

România lucrului bine făcut: revenirea TVA la 19% este o prioritate absolută

Preşedintele Klaus Iohannis refuză să semneze scăderea TVA de la 24% la 19%. Or, aceasta era principala măsură fiscală din programul lui de candidat intitulat "România lucrului bine făcut". Fostul candidat, actual preşedinte, a avut şi o serie de apariţii televizate în care a argumentat cu lux de amănunte de ce ar fi bine ca TVA să scadă.

16 iul, 2015 | ECONOMICA.net

"Pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%. În acelaşi timp, cota de TVA de 24% pare aproape o invitaţie des­chi­să la evaziune fiscală şi un obsta­col dintre cele mai serioase în calea consumului. Pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, în­tru­cât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătăţirea colectării ve­ni­turilor şi a sustenabilităţii finan­ţe­lor publice, ci mai cu seamă la creş­te­rea economiei şi a nivelului de trai.", scria Iohannis ]n programul "România lucrului bine făcut".

Ieri, preşedintele Iohannis s-a opus public adoptării noului Cod fiscal, care se află pe masa domniei sale pentru promulgare şi care are ca principală modificare reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie.

"Nu ştiu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluţiona finanţele României prin simpla reducere a unor impozite. Cred că nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanţelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflaţi totuşi în prag de an electoral, trebuie să înţelegem distanţa dintre tentaţia politică şi realitatea economică", a afirmat ieri şeful statului, la BNR.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO