România nu are o identitate turistică; Dracula, Delta, Apostolul Andrei ne pot defini ca destinaţie – ANAT

România are nevoie de un brand şi o promovare coerentă, finanţată cu minimum 5 - 6 milioane de euro, a spus, joi, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, într-o conferinţă de specialitate.
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 11:15
România nu are o identitate turistică; Dracula, Delta, Apostolul Andrei ne pot defini ca destinaţie - ANAT

‘România nu are o imagine proastă. Nu o poţi însă identifica turistic. Când spui Austria spui schi, spui muzică, Amadeus, şniţele, Salzburg…Când spui România, la ce te poţi gândi? Cam la nimic special. Când spui România, nu se declanşează în ochii unui străin ceva special. Trebuie să folosim declaraţiile prinţului Charles. Trebuie să spunem că Dracula este în România. Trebuie să ieşim cu ceea ce noi avem şi alţii nu. Delta Dunării, prezenţa Apostolului Andrei pe teritoriul Dobrogei, circuite culturale, istoria saşilor din Transilvania, de exemplu’, spune preşedintele ANAT.

Acordarea primei de incoming agenţiilor care aduc turişti străini în România este una din problemele pe care Alin Burcea vrea să o rezolve în regim de urgenţă, pentru că din cele peste 3.000 de agenţii de turism acreditate de ANT, doar circa 30 fac incoming în prezent.

‘Bugetul de promovare al ANT este penibil. Două milioane de euro nu ajung nici pentru participarea la toate târgurile internaţionale de profil. ANT nu are bani să participe nici la toate târgurile interne. A apelat la noi, la ANAT, să le dăm gratis. Bineînţeles că le dăm, suntem împreună. Pe ministrul Economiei nu-l interesează tema. Trebuie, ca ţară, să avem între trei şi zece milioane de euro pentru promovare. Investim în promovare, avem turişti. Nu investim, nu avem. România are cam 2,2 milioane de turişti străini care ne trec graniţa şi iau cel puţin o noapte de cazare, din care circa 1,4 milioane vin pentru business. Bulgaria are 9,8 milioane turişti străini’, precizează Alin Burcea.

Potrivit acestuia, cifra de două milioane euro pentru promovarea anuală este derizorie. Cu atât mai mult cu cât, conform datelor provenite de la ANAF, veniturile din turism ajung la circa două miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...