1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

IT&C

România, pe locul 9 în topul ţărilor cu cel mai mare număr de servere C&C folosite în atacuri DDos

România continuă să se menţină în Top 10 al ţărilor (locul 9) cu cel mai mare număr de servere C&C (Command & Control) folosite pentru atacuri DDoS (Distributed Denial of Service) în primul trimestru din 2019, cu un procentaj de 2,89% din total, reiese dintr-o analiză a Kaspersky Lab. 

28 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Conform raportului DDoS Q1 2019, în intervalul analizat, la nivel mondial, numărul de atacuri DDoS a crescut cu 84%, faţă de T4 din 2018, în special atacurile care au durat peste o oră şi durata medie a acestui tip de atacuri.

"Cifrele din raportul Kaspersky Lab DDoS Q1 2019 arată că infractorii s-au concentrat pe atacuri mai lungi. România apare în Top 10 ţări cu cel mare număr de servere de comandă şi control pentru botnet-uri folosite în atacuri DDoS - pe locul 9, cu un procent de 2,89%. Anul trecut, numărul de atacuri DDoS a scăzut continuu, determinându-i pe experţii Kaspersky Lab să presupună că infractorii cibernetici care au derulat atacuri DDoS pentru a obţine câştiguri financiare şi-au transferat atenţia către alte surse de venit (cum ar fi criptomonedele)", se notează în cercetarea de specialitate.

Potrivit statisticilor din primul trimestru al anului, cea mai vizibilă zonă de creştere poate fi observată în categoria atacurilor DDoS cu durata de peste o oră, cantitatea acestora dublându-se. Durata medie a crescut, de asemenea, cu 487%.

Experţii Kaspersky Lab recomandă organizaţiilor să urmeze o serie de paşi pentru a se proteja de atacuri DDoS, respectiv asigurarea că resursele web şi IT pot face faţă unui trafic mare, şi utilizarea soluţiilor specializate pentru protecţia împotriva atacurilor.

Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracţiune cibernetică, având ca ţintă website-uri importante şi mai rar computerele personale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO