1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

România pe locul secund în UE după ponderea femeilor care lucrează în sectorul ITC

Anul trecut aproape o treime (27,2%) din specialiştii în ITC (comunicaţii şi tehnologia informaţiei) din România erau femei, mult peste media la nivelul UE (16,1%), la acest capitol România fiind devansată uşor doar de Bulgaria, unde ponderea femeilor care lucrează în sectorul ITC era de 27,7%, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

26 apr, 2017 | Agerpres

Aproape opt milioane de persoane din UE lucrau în 2015 ca specialişti în ITC. Profesia este predominant una masculină în condiţiile în care la nivelul UE, femeile reprezintă doar 16% (1,2 milioane) din numărul total al specialiştilor ITC. În schimb, în Bulgaria, România şi Letonia, peste un sfert din specialiştii care lucrează în sectorul ITC sunt femei.

România este pe primele locuri şi în ceea ce priveşte ponderea fetelor în rândul studenţilor în domeniul ITC. La nivelul UE, aproximativ 1,4 milioane de persoane studiau comunicaţiile şi tehnologia informaţiei în 2015, iar fetele reprezentau 17% din totalul studenţilor în ITC. Însă în rândul statelor membre ponderea fetelor care studiază ITC variază între mai puţin de 10% în Olanda, Luxemburg şi Slovenia, şi 29,3% în România, 31% în Grecia, 33% în Belgia şi 34% în Bulgaria.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO