1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

România, pe ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte consumul şi PIB-ul per capita, în 2016

Ungaria, România, Croaţia şi Bulgaria au avut anul trecut cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), potrivit datelor preliminare publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

13 iun, 2017 | Agerpres

Situaţia este identică în ceea ce priveşte Produsul Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), cele patru ţări fiind la aproximativ jumătate faţă de media înregistrată în restul statelor membre.

În 2016, în Uniunea Europeană consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în PPS a variat de la 53% din media din UE în cazul Bulgariei, 59% din media din UE în cazul Croaţiei, 63% din media UE în cazul Ungariei şi României, până la 132% în cazul Luxemburgului şi 122% din media din UE în cazul Germaniei.

În ceea ce priveşte PIB-ul per capita în 2016, indicatorul a variat de la 48% din media din UE în cazul Bulgariei, 59% din media UE în cazul Croaţiei şi României, 67% din media din UE în cazul Ungariei, până la 267% din media din UE în Luxemburg şi 123% din media din UE în Germania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO