1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

News

România poate depune proiecte de interes comun în transporturi la CE până în februarie 2017. Buget total: 1,9 miliarde euro

România poate să transmită, până în data de 7 februarie 2017, Comisiei Europene (CE) proiectele de interes comun din domeniul transporturilor, suma totală alocată de CE în acest scop fiind de 1,9 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al Ministrului Transporturilor.

22 oct, 2016 | ECONOMICA.net

"Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele (INEA) a lansat, în data de 3 octombrie, apelul de proiecte aferent anului 2016, cu o alocare de 1,9 miliarde de euro pentru finanţarea proiectelor de interes comun din domeniul transporturilor. Data limită pentru depunerea proiectelor de către potenţialii beneficiari, spre evaluare la INEA, este 7 februarie 2017", se menţionează îna comunicatul citat.

Potrivit documentului, alocarea pusă la dispoziţie în cadrul apelului de proiecte 2016 este disponibilă pentru obiectivele de investiţii finanţate din apelul de proiecte aferent Fondului de Coeziune (alocare 1,1 miliarde de euro), precum şi în cadrul apelurilor generale (0,8 miliarde de euro).

"România, care a avut o alocare iniţială de 1,2 miliarde de euro în cadrul Fondului de Coeziune, a reuşit contractarea întregii sume disponibile prin apelurile de proiecte 2014 şi 2015. Suma disponibilă în acest moment în apelul de coeziune este rezervată statelor membre care nu şi-au consumat această alocare. Totuşi, propuneri de proiecte pot fi depuse şi de către beneficiari români în cadrul apelului dedicat statelor membre care intră sub incidenţa politicii de coeziune, finanţarea acestora fiind posibilă în cazul în care vor exista state membre care nu îşi vor consuma alocarea naţională disponibilă, iar proiectele vor fi evaluate pozitiv de către serviciile INEA", se precizează în comunicat.

Totodată, Ministerul menţionează faptul că alocarea disponibilă în cadrul apelului general este pusă la dispoziţia tuturor statelor membre.

"De asemenea, INEA a lansat în data de 28 septembrie 2016 un apel de proiecte dedicat sinergiei între sectoarele de transport şi energie. Propunerile de proiecte eligibile în cadrul acestui apel sunt cele care contribuie la implementarea unor proiecte de interes comun având activităţi ce vizează atât sectorul de transport, cât şi cel de energie, generând în acest fel o sinergie între aceste două sectoare", se mai arată în comunicat.

Data limită pentru depunerea proiectelor în cadrul acestui apel este 13 decembrie 2016, subliniază Ministerul.

"Toate propunerile de proiecte vor fi transmise către Ministerul Transporturilor, Direcţia Generală Organismul Intermediar pentru Transport, Serviciul CEF şi Accesare Finanţare, cu cel puţin 7 zile înainte de expirarea termenului oficial de depunere, în vederea evaluării şi validării acestora.Ministerul Transporturilor va asigura transmiterea acelor propuneri de proiecte evaluate favorabil către Ministerul Fondurilor Europene în vederea emiterii avizului statului membru", se precizează în comunicat.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO