1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Imobiliare

România, punct fierbinte pentru investiţiile în imobiliare - Savills

Compania de consultanţă Savills, cu sediul în Marea Britanie, a numit România ca fiind una dintre zonele pentru investiţii în imobiliare. 

16 mar, 2016 | ECONOMICA.net

În prima zi târgului imobiliar MIPIN, ce are loc zilele acestea la Cannes, Franţa, Marcus Lemli, directorul de investiţii al Savills, a prezentat care sunt zonele fierbinţi pentru investiţii în imobiliare, notează publicaţia EU Property.

Două segmente importante de pe piaţa imobiliară autohtonă au fost nominalizate pe lista Savills, împărţită în două segmente: pentru acei investitori care doresc să-şi asume risc, dar şi pentru cei care sunt în căutarea unor profituri sigure. 

Investitorilor cu apetit pentru randamentele investiţionale le sunt recomandate:

- domeniul sănătăţii din Franţa şi Germania. Îmbătrânirea populaţiei va duce la apariţia de centre specializate de de îngrijire, în special pe pieţele din ţările menţionare, acolo unde nivelul de trai este mai ridicat. 

- birourile din Europa Centrală şi de Est. Pe măsură ce companiile vestice doresc să-şi aducă mai aproape de casă birourile de back-office, costul cu forţa de muncă şi locaţiile fac din pieţele din Polonia, Ungaria, România şi Slovacia, destinaţii atractive pentru investiţii în clădiri de birouri. 

- Micro-apartamente în oraşe precum Londra, Paris, Madrid, dar şi la Berlin, Dublin, Amsterdam şi Barcelona. 

- Economiile din Grecia, România şi Portugalia au fost lovite de criză, însă acesta intră într-o fază graduală de revenire, iar investitorii se pot avânda spre centrele comerciale. 

- Active publice, în pieţele unde autorităţile formează parteneriate publice-private precum în Marea Britanie sau Suedia, dar chiar în Italia şi Grecia, care îşi privatizează activele imobiliare. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO