1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

România se pregăteşte să iasă pe pieţele externe în prima jumătate a acestui an, printr-o emisiune de eurobonduri

România intenţionează să pregătească, până în iulie, o emisiune de eurobonduri, în urma succesului Slovaciei, care a obţinut randamente record, a declarat Diana Popescu, director general adjunct în cadrul Trezoreriei statului, citată de Bloomberg, scrie Agerpres.

16 ian, 2015 | Agerpres

Guvernul vrea să extindă maturitatea bondurilor sale prin vânzarea de eurobonduri cu scadenţa mai mare de 10 ani, a explicat Diana Popescu, fără a preciza ce sumă speră să obţină România din prima vânzare de euroobligaţiuni din 2015.

"Intenţionăm o tranzacţie în primul semestru al anului. Planul nostru este să extindem scadenţa la mai mult de 10 ani", a afirmat oficialul român.

România vrea să împrumute anul acesta 2,5-3 miliarde de euro de pe pieţe internaţionale în 2015 pentru a acoperi datoriile scadente şi a finanţa deficitul bugetar.

În 13 ianuarie, Slovacia a vândut obligaţiuni de 1,5 miliarde de euro, la un randament minim record de 1,422%. A fost primul stat din Europa de Est care a vândut eurobonduri în acest an.

Randamentul obligaţiunilor româneşti denominate în euro cu scadenţa în 2024 a urcat cu două puncte de bază, la 2,16%, conform datelor Bloomberg.

România beneficiază de un rating "Baa3" din partea Moody"s şi de un calificativ "BBB minus" de la Standard & Poor"s şi Fitch.

Analiştii apreciază că obligaţiunile României sunt parţial protejate de creşterea încrederii investitorilor în gradul de îndatorare al ţării, mai scăzut decât în multe alte state din UE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO