1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Extern

România trebuie să ajute partidele proeuropene de dreapta din Republica Moldova - expert

Actualul guvern de la Chişinău trebuie privit ca un executiv care asigură stabilitatea pentru perioada de tranziţie până la viitoarele alegeri anticipate, a declarat joi seara expertul Vladimir Socor, analist politic al Fundaţiei Jamestown şi Eurasia Daily Monitor, pentru postul public local Radio Moldova.

12 feb, 2016 | Agerpres

'Nu mă tem că, în urma unor alegeri anticipate, la putere vor veni forţe proruse în Republica Moldova. Moscova nu doreşte şi nici nu are posibilităţi (în prezent) pentru Moldova', susţine el, adăugând că, în acest moment, Republica Moldova nu se află în câmpul de interese al Federaţiei Ruse.

' Gruparea Plahotniuc continuă, pur şi simplu, să şantajeze electoratul cu pericolul tancului rusesc. Este bine că alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru toamna viitoare şi nu pentru primăvară. Partidele extraparlamentare de dreapta vor reuşi să se consolideze în acest timp. Sunt două partide de dreapta care au şanse mari pentru viitoarele alegeri', a spus Socor.

Potrivit expertului, România ar trebui să ajute Republica Moldova prin consolidarea partidelor de dreapta. 'Bucureştiul nu trebuie să investească în aşa-zisa stabilitate. România trebuie să ajute partidele de dreapta ca să reuşească să se consolideze până în toamnă', a spus el.

În opinia sa, guvernul democratului Pavel Filip nu a reuşit să se afirme pozitiv. 'Eu am văzut doar mişcări negative, cum ar fi persecutarea aleşilor locali din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi şantajarea lor cu dosare penale sau desemnarea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie în urma unui concurs la care a participat doar un singur candidat, şi acela omul lui Plahotniuc', a spus analistul citat de IPN.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO