1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

România va exporta peste 500.000 de vaci în China

România a semnat un protocol cu autorităţile chineze în urma căruia va exporta în următorii 7-10 ani peste 500.000 de vaci din rasa Bălţata românească în China, care le vor aduce fermierilor români venituri mai mari de o jumătate de miliard de euro.

02 noi, 2013 | Mediafax

"România va exporta vaci în China", a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la târgul internațional de agricultură Indagra de la București.

Protocolul a fost semnat de în luna septembrie de reprezentanți ai statului chinez și ministerul român al Agriculturii, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară, Autoritatea Națională de Reproducție în Zootehnie și Asociația Crescătorilor de Vaci "Bălțata Românească" din Brașov.

"Este o șansă extraordinară pentru fermierii români. Cererea din China este foarte mare, iar în perioada de 7-10 ani pentru care este valabil protocolul, noi trebuie să exportăm peste 500.000 de vaci. Se vor trimite animale de un an, vițele în dezvoltare, al căror preț de export este aproximativ 1.000 de euro", a declarat agenției MEDIAFAX Zoltan Haller, vicepreședintele Asociației Crescătorilor de Vaci "Bălțata Românească" din Brașov.

Primul lot de animale, de 4-5.000 de vaci, va fi exportat în luna ianuarie a anului viitor.

Haller spune că România este prima țară europeană care exportă vaci în China și a patra din lume, după Australia, Noua Zeelandă și Uruguay.

Ambasada României din China a făcut demersurile pentru ca autoritățile sanitar-veterinare chineze să ajungă în România și să verifice originea animalelor.

Potrivit lui Zoltan Haller, în România sunt peste 600.000 de vaci din rasa Bălțata românească (vaci în lactație) și încă pe atât masculi și tineret.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO