1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 27 º

News

România va fi promovată outdoor şi în presa din ţară şi străinătate cu peste 25 milioane de euro

Campania de promovare a turismului românesc în intervalul 2014-2015 va include reclame outdoor, precum şi în media din ţară şi străinătate şi va costa peste 25 de milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

24 dec, 2013 | Mediafax

Astfel, ANT organizează licitații în valoare totală de 18-19 milioane de euro pentru promovarea turismului românesc pe televiziuni și în presa scrisă din SUA, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia și România.

Acestora li se vor adăuga campanii outdoor pe piețele respective, plus alte destinații, considerate de ANT "de oportunitate", respectiv Israel, Polonia, Turcia, Rusia, Austria și Republica Moldova.

În plus, vor fi lansate campanii de promovare online pe aceste piețe, pentru care nu s-a stabilit încă un buget.

"Aceste campanii de promovare urmăresc creșterea notorietății turismului românesc și a brandului României. Toată campania va fi susținută din fonduri europene și va depăși 25 de milioane de euro, la care se vor adăuga și sumele alocate pentru online", a mai spus Filipescu.

Licitațiile pentru promovarea pe canale tv și presă scrisă beneficiază de un buget, fără TVA, de 11,3 milioane de lei pentru SUA, 13,6 milioane de lei pentru Franța, 17 milioane de lei pentru Germania, 16,6 milioane de lei pentru România, 13,6 milioane de lei pentru Italia și 12,5 milioane de lei pentru Marea Britanie.

Anul trecut au venit în Romania, potrivit Institutului Național de Statistică, aproximativ 1,6 milioane de turişti străini, în creştere cu 9,1%. În primele zece luni ale anului în curs, numărul turiştilor străini a fost de aproape 1,5 milioane, cu 3,3% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO