1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

România va împrumuta 175 de milioane euro de la BDCE pentru construcţia a 7.000 de locuinţe ANL

Guvernul a aprobat marţi Acordul-cadru pentru un împrumut în valoare de 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), pentru construcţia a aproximativ 7.000 de locuinţe ANL, costul total al investiţiei fiind de 250 de milioane de euro, diferenţa fiind suportată de bugetele locale şi bugetul de stat.

03 noi, 2015 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, perioada de implementare a proiectului este de 5 ani, respectiv 2016 - 2020.

'Proiectul privind construcţia de locuinţe sociale pentru persoanele/ familiile tinere are în vedere construirea a circa 6.990 de locuinţe destinate închirierii de către persoane sau familii tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani la data depunerii cererii, care nu au posibilitatea achiziţionării sau închirierii unei locuinţe de pe piaţa liberă. După finalizarea lucrărilor de construcţie a locuinţelor, acestea vor fi transferate în administrarea autorităţilor publice locale, care vor avea obligaţia repartizării locuinţelor în vederea închirierii acestora', anunţă Executivul.

Perioada de acordare a împrumutului este de până la 20 de ani, din care până la cinci ani perioadă de graţie, iar numărul maxim de tranşe va creşte de la 12 la 15, pentru o distribuţie mai uniformă a fondurilor, mai susţine sursa citată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO