1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

News

Românii adoptă moda din Vest. Se poartă uşi de garaj tot mai colorate

Producătorii de uşi de garaj au observat o tendinţă generală spre modern, spre inovaţie. Tendinţele sunt în schimbare, uşile de garaj cu textură netedă, preferate mai mult la export, au câştigat în 2013 peste 20% din cereri. Panourile clasice au fost mai puţin căutate.

24 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Românii au început să adopte moda din Vest, să îşi personalizeze uşile de garaj, atât din punctul de vedere al paletei de culori, cât şi cu modele aplicate.

La mare căutare în ţară au fost şi în 2013, ca şi în anii anteriori, uşile de garaj în culori standard, albe sau maro, acestea fiind mai accesibile ca preţ, potrivit unei analize a producătorului MCA Grup.

Însă interesant este că procentul uşilor vopsite în alte culori din gama RAL decât gama disponibilă în stoc s-a dublat în 2013, ajungând la 7% din totalul cererilor interne. La export 11% din cereri sunt pentru astfel de culori speciale, aşa că tendinţa pieţei locale este de a prelua moda din Vest, spune Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup, într-un comunicat.

MCA este cel mai vândut brand autohton de uşi de secţionale. Producătorul român are la Jilava, lângă Bucureşti, cea mai mare fabrică de profil din Europa de Sud-Est.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO