Românii au ajuns să facă cumpărături în miez de noapte. În top, produsele pentru copii

Comerţul online a deschis calea pentru cumpărături fără program, indiferent de ora din zi sau din noapte. Românii au lansat anul trecut sute de mii de comenzi online după miezul nopţii, în topul preferinţelor fiind produsele pentru copii.
Economica.net - mar, 07 mart. 2017, 09:56
Românii au ajuns să facă cumpărături în miez de noapte. În top, produsele pentru copii

În 2016, clienţii au plasat pe eMAG.ro, cel mai mare magazin online din România, peste 226.000 de comenzi între miezul nopţii şi 6:00 dimineaţa, potrivit unui comunicat al companiei. Cele mai populare produse în acest interval orar sunt articolele pentru copii, dar şi accesoriile pentru telefoane, aspiratoarele, cardurile de memorie şi electrocasnicele mari.

Majoritatea comenzilor (53%) au fost înregistrate în intervalul 00:00 – 01:00, urmate de cele plasate o oră mai târziu, între 01:00 și 02:00 (22%). În medie, un client „nocturn” petrece pe site aproximativ 6,5 minute, față de 6,8 minute, cât petrece unul din timpul zilei.

„În ultimii ani am remarcat o distribuție a achizițiilor de pe site-ul eMAG pe toate intervalele orare ale zilei și o schimbare a comportamentului de consum. Datorită comerțului online, clienții sunt mai aproape de toate produsele pe care și le doresc. Interesant este că foarte multe dintre produsele comandate la ore târzii sunt cele pentru copii, pentru că părinții au înțeles că așa economisesc timp prețios, pentru că noi le livrăm direct acasă”, a explicat Stejara Pircan, director comercial al eMAG.

Scutecele se regăsesc în cele mai multe dintre comenzile plasate după miezul nopții de clienții eMAG, urmate de husele și foliile de protecție pentru telefoanele mobile, șervețelele umede pentru copii, acumulatorii externi, accesoriile pentru PC, aspiratoare, cardurile de memorie, detergenții, aparatele frigorifice și laptele praf.

Cel mai scump produs cumpărat în 2016 de pe eMAG după miezul nopţii a fost un lingou de aur de 100 de grame, 24K, în valoare de 18.300 lei, iar cea mai mai mare comandă înregistrată după miezul nopţii a avut o valoare de peste 26.000 de lei, fără TVA, pentru 18 produse. Topul celor mai scumpe produse comandate după miezul nopţii este completat de un laptop de gaming de 15.000 de lei şi un smart TV de 163 centimetri în valoare de 13.249 lei.

Cele mai multe comenzi plasate după miezul nopții (24%) au fost făcute de persoane cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani. Cumulat, 75% din totalul acestor achiziții au fost realizate de clienți între 18 și 39 de ani. De asemenea, cei mai mulți clienți care au accesat site-ul eMAG în intervalul 00:00 – 05:59 sunt din București – Sectorul 6 (12% din totalul comenzilor), Timiș (6%), Cluj, București – Sector 1, Iași și Constanța, fiecare cu 5% din totalul comenzilor. Desktop-ul și dispozitivele mobile sunt utilizate aproximativ în mod egal de clienții de la miezul nopții. 50,9% dintre aceștia își plasează comenzile de pe desktop, în timp ce 48% utilizează dispozitivele mobile. Dintre aceștia din urmă, aproape jumătate (22,5%) folosesc aplicația eMAG pentru a-și comanda produsele preferate.

Platforma eMAG.ro este administrată de compania Dante International din Bucureşti, parte a grupului sud-african de media şi comerţ online Naspers.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă va participa la evenimentul de lansare a interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria, mâine: “Importurile de gaz din Azerbaidjan reprezintă o sursă viabilă de acum”
Ciucă va participa la evenimentul de lansare a interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria, mâine: “Importurile de gaz ...
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va efectua sâmbătă, o vizită în Bulgaria, cu prilejul evenimentului de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, la care vor mai......
Kremlinul anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei
Kremlinul anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei
Kremlinul a anunţat vineri că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să ...
UE trebuie să găsească o soluţie acceptată de toate statele membre pentru plafonarea preţului la gazele naturale – comisar Energie
UE trebuie să găsească o soluţie acceptată de toate statele membre pentru plafonarea preţului la gazele naturale – ...
Uniunea Europeană trebuie să găsească un mod de a aborda plafonarea preţului la gazele naturale care să fie acceptat ...
Să nu faci niciodată aceste lucruri la un cazino online
Să nu faci niciodată aceste lucruri la un cazino online
Oferta dintr-un cazino online este una atât de mare încât ai nevoie de timp îndelungat pentru a o parcurge în întregime. ...