1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

News

Românii au descărcat anul trecut date prin conexiunile de internet fix, cu o viteză medie de 53,22 Mbps

Românii au experimentat, în 2015, viteze medii reale de 19,22 Mbps pentru download date internet mobil, respectiv 53,22 Mbps download date internet fix, potrivit unui raport publicat, miercuri, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), pe baza aplicaţiei Netograf.ro.

10 aug, 2016 | Agerpres

Datele oficiale arată că, anul trecut, viteza medie de download pentru conexiunile de internet fix la nivel naţional a variat de la 28,33 Mbps (judeţul Maramureş) la 69,16 Mbps (în Bucureşti).

În anul 2015, românii au experimentat viteze medii reale de 19,22 Mbps pentru download date internet mobil (17,4 Mbps pentru conexiunile de tip indoor şi 28,52 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor), respectiv 53,22 Mbps download date internet fix (75,49 Mbps pentru conexiunile de tip fir şi 34,45 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

Statisticile pentru internet fix şi mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 170.000 de teste efectuate de utilizatori, dintre care aproximativ 135.000 au fost validate şi utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale.

Aplicaţia testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test amplasat într-un nod de tip internet inter-exchange. Măsurătorile indică o valoare a parametrilor aproape de experienţa reală a utilizatorului în accesarea internetului, deoarece calea măsurată include toată reţeaua furnizorului, precum şi, în cazul furnizorilor de talie mică, alte reţele interconectate cu reţeaua proprie.

Netograf.ro este aplicaţia de monitorizare şi evaluare a calităţii serviciului de acces la internet dezvoltată de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor din România un instrument independent (nu depinde de serverele puse la dispoziţie de furnizori şi/sau de amplasarea acestora), obiectiv (prezintă calitatea serviciului de acces la internet aşa cum este ea experimentată de utilizator, aceasta măsurându-se în raport cu un punct unic pentru toţi utilizatorii de servicii de acces la internet din România) şi accesibil gratuit.

Raportul privind calitatea serviciului de acces la internet în anul 2015 - parametri tehnici a fost elaborat de Autoritate în baza Deciziei nr.1201/2011 prin care furnizorilor de servicii de acces la internet li se impun obligaţii cu privire la transparenţa în relaţiile cu utilizatorii finali.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO