Românii au plasat 500 de milioane de lei net, într-un singur fond mutual, doar luna trecută

Subscrieri nete de peste jumătate de miliard de lei s-au înregistrat, luna trecută, în fondul deschis de investiţii ERSTE Bond Flexible RON (fost BCR Obligaţiuni). Banii au venit atât de la investitorii individuali cât şi de la „investitori instituţionali de calibru din România", au declarat  oficiali ai  Erste Asset Management România (EAM), administratorul fondului, pentru ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - mie, 11 dec. 2013, 07:57
Românii au plasat 500 de milioane de lei net, într-un singur fond mutual, doar luna trecută

Activele Fondului de investiţii ERSTE Bond Flexible RON (fost BCR Obligaţiuni) sunt mai mari de 5,41 miliarde de lei, potrivit celor mai recente date anunţate de Erste Asset Management România (EAM), administratorul fondului.

Peste 500 de milioane de lei din activele fondului provin din subscrierile nete (diferenţa dintre plasamente şi sumele retrase) ale investitorilor noi şi vechi în Fond, au declarat oficialii EAM, pentru #ecomnomica#.

„Jumătate din subscrierile nete de luna trecută provind de la investitorii instituţionali de calibru din România, iar cealaltă jumătate de la investitorii individuali, o pondere semnificativă fiind cea de tip private banking”, potrivit sursei citate.

ERSTE Bond Flexible RON este cel mai mare fond deschis de investiţii sau mutual, cu emisiune şi răscumpărare continue de titluri, spre deosebire de fondurile de tip închis, care fac, eventual, emisuni şi răscumpărări doar periodic, cel mai des la trei luni o dată.

Fondul plasează cel puţin 80% din resursele sale în titluri de stat (39%), obligaţiuni municipale (2,5%), corporatiste (28%)  şi alte instrumente de stat şi 70% în lei. Are peste 28% din active în depozite bancare.

O unitate de fond costă mai puţin de 18 lei, iar perioada de investiţie recopmandată destre de cel puţin un an şi cel mult trei, pentru perioade mai mari sau mai mici fiind recomandabile alte tipuri de fonduri.

ERSTE Bond Flexible RON a atras singur, şi în octombrie, subscrieri nete de 158 de milioane de lei, dintr-un total pe piaţă de 316 milioane, următoarea performanţă în top fiind 33 de miilioane de lei.

Erste Asset Management România (EAM) administrează opt fonduri mutuale cu active de peste 5,6 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...