Românii caută vacanţe în ţări pentru care testele şi carantina nu sunt necesare – agenţie

Restricţiile nu descurajează oamenii să caute servicii de agrement şi divertisment însă cele mai populare destinaţii de călătorie s-au schimbat, iar oamenii caută oferte pentru ţări în care testele şi carantina nu sunt necesare, potrivit unei agenţii de turism online.
Economica.net - vin, 29 ian. 2021, 08:20
Românii caută vacanţe în ţări pentru care testele şi carantina nu sunt necesare - agenţie

În fruntea clasamentului destinaţiilor de vacanţă alese de români la începutul acestui an se află insula Zanzibar.

„La începutul anului 2021, în ciuda restricţiilor, oamenii nu au renunţat la călătorii. Ei caută în mod activ oferte şi aleg ţări în care testele şi carantina nu sunt necesare. Comparativ cu ianuarie 2020, numărul de căutări pentru destinaţii exotice, inclusiv Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Mexic, Republica Dominicană şi Insulele Canare, a crescut în serviciile Grupului eSky. Restricţiile nu descurajează oamenii să caute servicii de agrement şi divertisment. Cu toate acestea, cele mai populare destinaţii de călătorie s-au schimbat. Thailanda, populară în anii precedenţi, a cedat loc insulei tanzaniene Zanzibar, ce a ajuns în fruntea clasamentului destinaţiilor de vacanţă din România la începutul anului”, se arată într-un comunicat al eSky remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, lipsa călătoriilor de anul trecut a făcut ca românii să caute în masă oferte de călătorie de iarnă, la începutul anului 2021. Numărul căutărilor de oferte de călătorie către Zanzibar a crescut cu 280% faţă de ianuarie 2020.

Insulele Canare, cum ar fi Tenerife, sunt, de asemenea, foarte populare.

„În căutarea unei evadări de la vremea rea din România şi din agitaţia ştirilor despre pandemie, călătorii se îndreaptă spre insulele spaniole în căutarea soarelui şi a căldurii. Românii merg din ce în ce mai mult pe insule pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a lucra de la distanţă şi, în acelaşi timp, se bucură de privelişti frumoase, ce nu lipsesc în Insulele Canare. Experţii subliniază că pandemia a început o nouă tendinţă în călătorii – „workation”. Această tendinţă se bazează pe faptul că românii călătoresc nu numai pentru a se odihni, ci şi pentru a lucra într-un cadru frumos. Acest tip de călătorie nu numai că permite o schimbare de peisaj, ci şi o pauză de la stimulii excesivi care ne însoţesc zilnic”, se mai arată în comunicat.

Potrivit agenţiei de profil, căutarea românilor începe cu verificarea restricţiilor din ţara de destinaţie fiind alese, de obicei, ţările în care nu sunt necesare teste sau carantină la sosire. Lista ţărilor care nu au restricţii pentru români include Tanzania, Mexicul şi Republica Dominicană.

Pe de altă parte, un certificat negativ de testare COVID-19 nu este un obstacol pentru români, iar ţările care necesită doar un test negativ includ Kenya, Emiratele Arabe Unite (călătorii în Dubai sau Abu Dhabi) şi Insulele Canare.

„Ca urmare a interesului crescut pentru călătoriile în colţurile exotice ale lumii, multe companii aeriene au văzut acest lucru ca pe o oportunitate de a reconstrui vânzările afectate de pandemie. Zborurile către ţările calde sunt acum mai ieftine decât anul trecut. De exemplu, zbor dus/întors Bucureşti – Punta Cana din Republica Dominicană se poate cumpăra pentru aproximativ 665 de euro. Pe de altă parte, pachetele de vacanţă Zbor + Hotel (7 nopţi/o persoană) către Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite încep de la 194 de euro – mai ieftin decât în ianuarie 2020. Pe lângă aceste zboruri, puteţi găsi oferte excepţionale către Tanzania. Zborurile dus-întors + 14 nopţi de cazare către Zanzibar din Bucureşti au în prezent un preţ începând de la 806 euro”, se precizează în comunicat.

În ceea ce priveşte destinaţiile mai apropiate, preţurile pentru biletele de avion către Spania – Insulele Canare şi Insulele Baleare au scăzut semnificativ. Zborurile către Tenerife pot fi găsite pentru aproximativ 240 euro dus-întors. Pe de altă parte, pentru Madrid preţul unui bilet dus-întors începe de la 43 de euro.

eSky a afişat o cu o cifră de afaceri în valoare de 7,4 milioane de euro pentru anul 2019, la o valoare totală tranzacţionată de 45,5 milioane de euro. Activă pe piaţa locală încă din 2009, aceasta este parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Grupul are 50 de pieţe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât şi în Europa, Asia, Australia şi Africa.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio a aprobat miercuri, cu o largă majoritate, textul unei reforme......
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...