Românii cheltuiesc 125 de euro/zi la schi în Austria, mai mult decât ceilalţi turişti străini

140.000 de români au vizitat Austria în sezonul de iarnă 2013/2014, iar pentru acest an, Biroul de Turism al Austriei se aşteaptă la o creştere de 2%. 
Andrada Ghira - sâm, 18 oct. 2014, 14:03
Românii cheltuiesc 125 de euro/zi la schi în Austria, mai mult decât ceilalţi turişti străini

Deşi românii ocupă doar locul 12 în clasamentul pe naţionalităţi al turiştilor care aleg Austria ca destinaţie de vacanţă, ei cheltuiesc cei mai mulţi bani.

„Românii cheltuiesc destul de mult în Austria, în medie 125 de euro pe zi, peste media cheltuielilor celorlalţi turişti, care este de 95 de euro. Media de vârstă a turiştilor români este de 35 de ani, faţă de media celorlalţi străini, de 45. În plus, românilor le place să facă meargă la cumpărături şi la petrecerile apres-schi „, explică Gabriele Lenger, director al Oficiului Naţional de Turism al Austriei în România. 

Un mic calcul arată că la o medie de 125 de euro pe zi, timp de şapte zile, un român cheltuie 875 de euro. În total, pentru sezonul de iarnă 2013/2014, românii au cheltuit peste 122 de milioane de euro. 

Reprezentanţii Oficiului de Turism mai spun că românii folosesc cel mai mult maşina ca mijloc de transport şi o treime dintre cei care vizitează Austria aleg cazarea la hotelurile de patru şi trei stele. Totuşi, ca tendinţă, sunt familii de români care aleg şi apartamentele ca variantă de cazare. 

Aproximativ 30.000 de români au ales anul trecut staţiunile de schi din regiunea Tirol, unde pot alege din orice pârtie din totalul de peste 5.200 km de pârtii. Preţurile pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun, cu schi pass valabil şase zile pornesc de la 351 de euro/persoană, iar la hoteluri, cu demi-pensiune, cu acelaşi schi pass pentru şase zile, preţurile pornesc de la 619 euro/persoană.

Ce noutăţi aduce sezonul de iarnă 2014/2015

Trei noi unităţi de cazare se vor deschide în acest sezon în staţiunile din regiunea Tirol. Este vorba de Aktivhotel Tuxerhof din Zillertal, care se va deschide în decembrie 2014 şi va oferi turiştilor 16 camere şi nouă apartamente. Tot în decembrie se va deschide şi hotelul de patru stele Sports Residence, cu 21 de apartamente şi camere duble, SPA şi piscină pe acoperiş. La doar 20 de km de capitala regiunii, Innsbruck, se află For Friends Hotel, deschis în această vară. Acesta oferă patru categorii diferite de camere, cu suprafeţe pornind de la 35 mp, la 118 mp. Tot în sezonul care vine se va deschide şi Appartementhaus Berg Juwel, în staţiunea Auffach. 

În plus, austriecii investesc continuu şi în transportul pe cablu. Cea mai mare investiţie din acest sezon este cea de 40 de milioane de euro din staţiunea Ischgl, care înlocuieşte vechea gondolă veche de 24 de ani cu una nouă şi modernă, capabilă să transporte 2.800 de persoane pe oră, în nouă minute din centrul staţiunii şi până în vârf. 

CITEŞTE ŞI Unde merg românii la schi în Austria

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...