Românii fac campanie anti-Brexit. „Fiecare vot contează”

Campanie pentru rămânerea Marii Britani în UE concepută de la Bucureşti. O companie de comunicare din România încurajează imigranţii europeni din Marea Britanie la mobilizare pe 23 iunie.
Economica.net - lun, 20 iun. 2016, 09:26
Românii fac campanie anti-Brexit.

Smartlink Communications a lansat, luni, „din inima Bucureştiului”, „o contribuţie modestă şi onestă” la campania Remain din Marea Britanie. „Vă iubim, UK, vă admirăm, şi am dori să rămâneţi în Europa! Conduceţi, nu plecaţi”, este îndemnul românilor pentru britanici.

„Scopul nostru este să mobilizăm comunităţile de europeni veniţi în UK de pe continent să vină la vot, ţintind în primul rând două comunităţi mari: polonezii şi românii. Unii au şi cetăţenie britanică, alţii nu, dar cu siguranţă marea lor majoritate sunt oameni activi şi respectaţi în comunităţile lor. Campania Leave a demonizat imigraţia, e momentul ca «imigranţii» să se mobilizeze la vot”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Radu Magdin, Brand Ambassador la Smartlink Communications.

Smartlink încurajează românii cu cetăţenie britanică sau pe cei care au prieteni britanici să se mobilizeze pe 23 iunie: „fiecare vot contează”.

Britanicii votează pe 23 iunie dacă să rămână sau nu în Uniunea Europeană. Argumentele economice, politice, sociale şi istorice sunt de partea campaniei Remain. Marile bănci şi companii din Marea Britanie şi din străinătate, majoritatea şefilor de stat, inclusiv preşedintele SUA Barack Obama şi premierul David Cameron, au îndemnat la un vot în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE.

Campania Leave îşi mobilizează electoratul folosind teama de imigranţi care „fură” locurile de muncă şi sunt predispuşi la infracţionalitate, mergând până la evocarea terorismului. Celălalt argument de bază al campaniei Leave este pierderea suveranităţii în favoarea Bruxellesului. În afara UE însă, Marea Britanie ar avea mai puţine pârghii în negocierile cu Europa şi va fi forţată la concesii dureroase pentru a obţine tratatele comerciale de care va avea nevoie pentru a-şi ţine economia în viaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia franceză va reveni la nivelul anterior pandemiei de coronavirus (COVID-19) la începutul anului viitor, deoarece ridicarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare stimulează......
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că în plenul reunit ...
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că l-a invitat pe şeful administraţiei americane, Joe Biden, în România, ...
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care ...