Românii fac campanie anti-Brexit. „Fiecare vot contează”

Campanie pentru rămânerea Marii Britani în UE concepută de la Bucureşti. O companie de comunicare din România încurajează imigranţii europeni din Marea Britanie la mobilizare pe 23 iunie.
Economica.net - lun, 20 iun. 2016, 09:26
Românii fac campanie anti-Brexit.

Smartlink Communications a lansat, luni, „din inima Bucureştiului”, „o contribuţie modestă şi onestă” la campania Remain din Marea Britanie. „Vă iubim, UK, vă admirăm, şi am dori să rămâneţi în Europa! Conduceţi, nu plecaţi”, este îndemnul românilor pentru britanici.

„Scopul nostru este să mobilizăm comunităţile de europeni veniţi în UK de pe continent să vină la vot, ţintind în primul rând două comunităţi mari: polonezii şi românii. Unii au şi cetăţenie britanică, alţii nu, dar cu siguranţă marea lor majoritate sunt oameni activi şi respectaţi în comunităţile lor. Campania Leave a demonizat imigraţia, e momentul ca «imigranţii» să se mobilizeze la vot”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Radu Magdin, Brand Ambassador la Smartlink Communications.

Smartlink încurajează românii cu cetăţenie britanică sau pe cei care au prieteni britanici să se mobilizeze pe 23 iunie: „fiecare vot contează”.

Britanicii votează pe 23 iunie dacă să rămână sau nu în Uniunea Europeană. Argumentele economice, politice, sociale şi istorice sunt de partea campaniei Remain. Marile bănci şi companii din Marea Britanie şi din străinătate, majoritatea şefilor de stat, inclusiv preşedintele SUA Barack Obama şi premierul David Cameron, au îndemnat la un vot în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE.

Campania Leave îşi mobilizează electoratul folosind teama de imigranţi care „fură” locurile de muncă şi sunt predispuşi la infracţionalitate, mergând până la evocarea terorismului. Celălalt argument de bază al campaniei Leave este pierderea suveranităţii în favoarea Bruxellesului. În afara UE însă, Marea Britanie ar avea mai puţine pârghii în negocierile cu Europa şi va fi forţată la concesii dureroase pentru a obţine tratatele comerciale de care va avea nevoie pentru a-şi ţine economia în viaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...