Românii plătesc de două ori mai mult atunci când cumpără în rate cu cardul

La plata online cu cardul de credit, românii plătesc de două ori mai mult atunci când cumpără în rate, iar majoritatea plăţilor sunt făcute de Black Friday, media de plată a achiziţiilor fiind de 12 tranşe lunare, potrivit unui studiu Netopia, citat de Agerpres.
Economica.net - mar, 31 mai 2016, 20:23
Românii plătesc de două ori mai mult atunci când cumpără în rate cu cardul

Potrivit Netopia mobilPay, liderul pieţei locale de payments, circa 750 lei este suma medie achitată online în rate, în 2015. Potrivit datelor companiei, majoritatea plăţilor digitale cu cardul de credit sunt realizate de Black Friday, iar cei mai mulţi români optează pentru achiziţii în 12 rate.

Valoarea totală a tranzacţiilor în rate procesate de Netopia mobilPay, anul trecut, a cumulat circa 10% din totalul sumelor procesate cu cardul bancar de companie, iar cele mai multe au fost înregistrate în noiembrie, luna e-commerce-ului, când toţi retailerii online desfăşoară campanii promoţionale de Black Friday.

Totuşi, deşi în noiembrie se fac cele mai multe cumpărături online în rate, tot atunci se înregistrează şi cele mai mici valori medii ale plăţilor în rate, un motiv fiind tendinţa consumatorilor de a opta pentru cât mai multe rate, majoritatea pe durata unui an de zile.

‘Datele analizate arată un comportament de consum normal, întâlnit în rândul pieţelor de e-commerce cu evenimente de sales importante. De Black Friday se fac majoritatea achiziţiilor costisitoare, fie că vorbim de produse IT, electrocasnice sau mobilier. Clienţii aleg să facă astfel de cheltuieli într-un anume moment al anului, le bugetează pe 12 luni şi, cu ocazia aceasta, lichidează şi linia de credit’, arată Antonio Eram, CEO şi Fondator al Netopia mobilPay, într-un comunicat remis, marţi, Agerpres.

În ceea ce priveşte oraşele din ţară în care se fac cele mai multe achiziţii online în rate, peste 50% dintre ele se înregistrează în Capitală, urmate de Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Braşov, fiecare cu o pondere de maxim 5%.

Cele mai multe achiziţii online cu cardul de credit se fac pentru produse tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion şi produse cosmetice.

Netopia mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte plăţile electronice şi mobile. În iunie 2010, Netopia mobilPay a devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top trei cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT. mobilPay Wallet se numără şi printre cele mai premiate soluţii de plată din România.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...