1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Unde preferă românii să călătorească în timpul Sărbătorilor de iarnă. Top 10 oraşe

Cele mai populare zece oraşe unde va călători majoritatea românilor în timpul Sărbătorilor de iarnă se află aproape de casă, în Europa, însă 5,82% şi-au ales deja să meargă, în această perioadă, în destinaţii îndepărtate din Malaezia şi Thailanda, conform unui studiu realizat de o agenţie de turism din România, cu vânzare exclusiv online.

27 oct, 2014 | Agerpres

Cel mai popular oraş este, în continuare, Londra, ales de 16% dintre românii care îşi vor petrece Sărbătorile de iarnă în afara ţării. Bruxelles ocupă a doua poziţie în clasament, urmat de Milano. Românii vor mai călători anul acesta, de Crăciun şi Revelion, la Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Viena şi Dublin.

Italia rămâne una dintre cele mai apreciate ţări, 21% dintre românii care vor călători în străinătate iarna aceasta alegând Milano, Roma, Torino, Veneţia, Bologna, Bari, Catania sau Verona. Celelalte ţări spre care se vor îndrepta românii pentru vacanţele de iarnă sunt Marea Britanie (17,32%), Spania (15%), Germania (12%) şi Elveţia (3%).

Pe lângă destinaţiile tradiţionale pentru Crăciun şi Revelion, românii continuă tendinţa pornită în urmă cu câţiva ani şi aleg destinaţii exotice pentru vacanţa de iarnă. Astfel, 4,11% dintre aceştia îşi vor petrece Sărbătorile departe de frig, în Tenerife (Spania), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Kuala Lumpur (Malaezia), Bangkok (Thailanda) şi Cancun (Mexic).

Aproximativ 5% dintre cei care vor călători în străinătate au ales ţările din nordul Europei pentru vacanţele lor - Copenhaga (Danemarca), Malmö (Suedia) şi Rovaniemi (Laponia, Finlanda).

Cel mai scump bilet de avion rezervat pentru această perioadă, până în prezent, costă 960 de euro şi are ca destinaţie Bangkok (Thailanda), în timp ce pentru cel mai ieftin, cu destinaţia Bari (Italia), s-au achitat 54 de euro.

Cele mai populare oraşe alese pentru sejururi sunt Amsterdam, Barcelona, Paris şi Valencia. Recordul pentru cea mai scumpă rezervare hotelieră este deţinut de un sejur în Male (Maldive), pentru o vacanţă de 14 nopţi, în doi, în valoare de 1.048 de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO