1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Investiţii

Românii îşi asigură viaţa de 22 de ori mai puțin decât cetăţenii din UE, dar încep să pună accent pe sănătate

"Din punct de vedere al procentajului în PIB, asigurările de viață din România sunt de 22 de ori mai mici decât media europeană”, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Remi Vrignaud, la cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei Anuale a Asigurătorilor din România. În schimb, asigurările private de sănătate au crescut constant și au șanse mari să se dubleze în următorii trei ani.

Segmentul life a totalizat 1,81 miliarde de lei în prime brute susbscrise la finalul anului 2015, reprezentând circa 20% din totalul pieței asigurărilor din România. Cu toate acestea, procentul primelor brute subscrise la capitolul asigurări de viață în PIB este de 0,2%, comparativ cu 4,5%, media primelor subscrise de cetățenii din UE, ceea ce este de 22 de ori mai puțin decât media europeană, după cum a arătat președintele UNSAR, Remi Vingraud.

O evoluție pozitivă înregistrează însă asigurările private de sănătate. Lansate târziu, acestea înregistrau în 2008 prime brute subscrise de 35,3 milioane de lei. În 2009, anul cu cea mai mare recesiune din ultimii zece, volumul acestora a scăzut la 29,6 milioane de lei, ca apoi să crească ușor în 2010 și 2011. Brusc, în 2012, volumul acestora aproape s-a dublat de la 44,9 milioane de lei în 2011 la 81, 4 milioane de lei, pentru ca în 2015 să ajungă la 105,3 milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul precedent.

Remi Vingraud arată că a încercat să facă o prognoză asupra viitorului acestei asigurări private de sănătate și, datorită tendințelor deja observate în piață, el crede că volumul primelor brute subscrise va ajunge la aproape 250 de milioane de lei în 2019, ceea ce echivalează cu mai mult decât o dublare a pieței asigurărilor private de sănătate până atunci.

Trendul de creștere este demonstrat și de faptul că majoritatea asigurătorilor au lansat în ultimii doi ani măcar un tip de asigurare privată de sănătate, în condițiile în care înainte de criză societățile de asigurări care vindeau acest produs nu depășeau numărul degetelor de la o singură mână.

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO