Românii vor cumpăra produse de un miliard de lei, de Black Friday – Iulian Stanciu, eMag

Vânzările de produse cu reduceri de preţ, cu ocazia ediţiei 2015 a evenimentului Black Friday, vor totaliza la nivelul pieţei autohtone peste un miliard de lei, estimează Iulian Stanciu, CEO şi acţionar al retailerului eMAG, cel mai mare magazin online din regiune.
Economica.net - mar, 17 nov. 2015, 12:02
Românii vor cumpăra produse de un miliard de lei, de Black Friday - Iulian Stanciu, eMag

eMAGa pregătit pentru acest eveniment, care va avea loc vineri, 20 noiembrie, un stoc de un milion de produse şi estimează că va vinde 650.000 de produse, cu o valoare totală de cel puţin 205 milioane lei, a declarat marţi Iulian Stanciu, într-o conferinţă de presă.

Printre produsele cu reduceri mari de preţ pregătite de eMAG pentru Black Friday se numără 17.000 de televizoare, 60.000 de smartphone-uri (aproximativ dublul vânzărilor dintr-o lună), 15.000 de laptopuri, 10.000 de frigidere, 20.000 de jucării, 25.000 de parfumuri, 2.500 de scaune şi canapele, 8.000 de anvelope, dar şi 23.000 de pachete cu scutece, 3.000 de lopeţi (lopeţile au fost produse-vedetă la ediţia anterioară a Black Friday), 5.000 de saltele, 3.000 de oale şi tigăi, 15.000 de cărţi.

Reprezentanţii eMAG au negociat cu furnizorii reduceri totale de 100 milioane lei pentru Black Friday, iar 50% dintre produsele listate vor fi la promoţie cu ocazia evenimentului. Reducerea medie pentru produsele în promoţie va fi de 35%.

Produsele pentru Black Friday sunt depozitate pe o suprafaţă de 55.000 mp, echivalentul a 11 terenuri de fotbal, şi vor fi livrate până pe 29 noiembrie.

Retailerul a început cu pregătirile pentru Black Friday 2015 cu nouă luni înainte şi a investit circa două milioane de euro în servere şi două milioane de euro în software, pentru ca operaţiunile să se desfăşoare în condiţii bune. În perioada de opt zile a livrărilor produselor comandate de Black Friday aproximativ 80 de TIR-uri vor pleca zilnic cu produse din depozitul eMAG.

Potrivit reprezentanţilor eMAG, aproximativ jumătate din vânzările pentru produsele din portofoliul retailerului sunt realizate la preţuri promoţionale, o pondere mai scăzută decât pe pieţele vest-europene.

Potrivit unui studiu Daedalus Millward Brown, 11 milioane dintre românii cu vârsta între 18 şi 65 de ani au auzit de evenimentul Black Friday, iar 6,7 milioane intenţionează să cumpere produse la Black Friday 2015.

eMAG, companie fomndată în urmă cu 14 ani de antreprenori români, este unul dintre cele mai importante grupuri cu sediul în România, având operaţiuni şi sucursale în Bulgaria, Ungaria şi Polonia. Naspers deţine 75% din acţiunile eMAG, iar Iulian Stanciu – 25%.

La ediţie 2014 a Black Friday, eMAG a vândut în România 500.000 de produse, cu o valoare totală de 165 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Turcia vrea să majoreze capitalul băncilor de stat cu 3,8 miliarde de dolari
Turcia vrea să majoreze capitalul băncilor de stat cu 3,8 miliarde de dolari
Turcia intenţionează să injecteze 51,5 miliarde de lire (3,8 miliarde de dolari) în băncile de stat, pentru a se asigura ...
Cristian Secoșan va fi noul director general al Delgaz Grid, divizia de rețele a E.On din România, de la 1 aprilie
Cristian Secoșan va fi noul director general al Delgaz Grid, divizia de rețele a E.On din România, de la 1 aprilie
De la începutul lunii aprilie, Cristian Secoșan va prelua rolul de director general al Delgaz Grid și pe cel de director ...
România are economia cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est în e-commerce – studiu
România are economia cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est în e-commerce – studiu
România are economia cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est (CEE) în e-commerce, iar românii se ...