1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Romexpo va lua 55 milioane de lei de la Libra Internet Bank, pentru finalizarea lucrărilor de extindere începute în 2008

Romexpo SA, compania care administrează complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, vrea să contracteze un credit de investiţii în valoare de 55 milioane de lei (12,2 milioane de euro), de la Libra Internat Bank, pentru finalizarea construcţiei celor două noi pavilioane expoziţionale. Lucrările au început în 2008, dar au fost întârziate de criză.

10 ian, 2017 | ECONOMICA.net

Consiliul de Administraţie al Romexpo a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru a solicita aprobarea creditului în condiţiile convenite cu Libra Bank. Împrumutul va fi garantat cu ipotecă pe mai multe imobile, conturi bancare şi pe veniturile viitoare din contractele de închiriere.

Proiectul de extindere şi modernizare a Romexpo a început în 2008, vizând creşterea suprafeţei brute de expunere cu 36.000 de metri pătraţi, dar lucrările au fost întârziate de criza economică, potrivit Mediafax. La acea dată, valoarea investiţiilor era estimată la 36 de milioane de euro.

Lucrările au fost relansate în urmă cu aproape doi ani, iar noile pavilioane vor funcţiona atât în regim expoziţional, cât şi ca centre de evenimente şi congrese, reuniuni şi conferinţe.

În luna noiembrie a anului trecut, primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat că pavilionul central al Romexpo va fi transformat într-o sală polivalentă cu 15.000 de locuri, vestiare, loje şi toate facilităţile necesare pentru organizarea de evenimente sportive.

Romexpo SA este o societate pe acţiuni cu capital privat, având ca acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Centrul Expozitional Romexpo din Bucureşti se întinde pe o suprafaţă totală de 100.000 de metri pătraţi.

În 2015, Romexpo a organizat sau găzduit 83 de expoziţii şi târguri, 11 spectacole, 5 evenimente sportive, 94 de convenţii. Centrul expoziţional a fost vizitat de peste 823.000 de vizitatori şi peste 6.000 de firme expozante din 35 de ţări. Suprafaţa totală de expunere închiriată a depăşit 590.000 de metri pătraţi în 2015.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO