1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Romgaz angajează consultant pentru elaborarea unei strategii de reorganizare a companiei

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, vrea să angajeze un consultant pentru elaborarea unei strategii de reorganizare şi reproiectare organizaţională a companiei, potrivit unui anunţ postat pe site-ul de licitaţii publice.

19 aug, 2014 | Agerpres

Valoarea estimată a proiectului este de 4.982.736 lei, fără TVA.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 30 septembrie 2014, la ora 10,00, iar deschiderea ofertelor va avea loc în aceeaşi zi, la ora 12.00, la sediul Romgaz din Mediaş.

În atribuirea contractului, preţul va conta în proporţie de 60%, iar restul este ponderea duratei de elaborare a rapoartelor.

Companiile de stat aflate în subordinea Departamentului pentru Energie vor fi obligate să realizeze strategii de dezvoltare valabile pentru cel puţin 10 ani, dar şi un sistem transparent de acordare de sponsorizărilor, potrivit unui Ordin emis de către ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

'Ministrul delegat pentru Energie a emis un ordin de ministru pentru întărirea regulilor de guvernanţă corporativă în societăţile de stat din domeniul energetic, ordin pe care Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie trebuie să-l pună în aplicare în perioada imediat următoare. Ordinul vizează introducerea obligativităţii existenţei unei strategii de dezvoltare, pentru fiecare companie din subordinea departamentului, valabilă pentru un orizont de timp de minimum zece ani, o mai bună monitorizare a sistemului de achiziţii publice existent în societăţile energetice de stat, precum şi transparentizarea modului de acordare a sponsorizărilor', se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Astfel, contractele de achiziţii care depăşesc valoarea de 100.000 de euro (în cazul achiziţiilor de servicii), respectiv 500.000 de euro (pentru bunuri şi lucrări) vor fi publicate trimestrial pe site-urile companiilor energetice de stat. De asemenea, în luna ianuarie a fiecărui an, societăţile vor publica într-un raport anual toate sponsorizările efectuate în anul anterior.

Conform ministrului Răzvan Nicolescu, este 'necesară creşterea transparenţei pentru tot ceea ce înseamnă sistemul de achiziţii publice şi sistemul de sponsorizări în companiile de stat din sectorul energetic'.

'În plus, vrem ca fiecare societate să aibă o gândire strategică, pe termen mai lung, care să depăşească durata mandatelor actualilor administratori. Toate aceste măsuri sunt o continuare a eforturilor de îmbunătăţire a guvernanţei corporative, de transparentizare şi eficientizare a societăţilor de stat din subordinea Departamentului pentru Energie', a precizat Nicolescu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO