Romgaz ar putea sista livrarea de gaze naturale către ELCEN. Termenul limită este 15 noiembrie

Romgaz (SNG) va sista livrările de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de energie termică al Bucureştiului, dacă societatea nu prezintă până la 15 noiembrie un program ferm de stingere a datoriilor pe care le are faţă de Romgaz.
Economica.net - vin, 16 oct. 2015, 11:49
Romgaz ar putea sista livrarea de gaze naturale către ELCEN. Termenul limită este 15 noiembrie

Consiliul de Administrație Romgaz a decis prelungirea contractului de livrare gaze naturale cu societatea comercială  Electrocentrale București S.A până la data de 15 noiembrie 2015.

„Decizia are la bază discuțiile avansate la cele mai înalte foruri de decizie în ceea ce privește identificarea și întrevederea de soluții favorabile pentru asigurarea plății contravalorii gazelor naturale furnizate către S.C. Electrocentrale București S.A., dar în situația în care acestea nu pot fi dovedite în mod real se va proceda la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015”, se precizează în comunicatul Romgaz.

O posibilă continuare a relațiilor contractuale după data de 15 noiembrie 2015 se va putea realiza numai în condițiile în care S.C. Electrocentrale București S.A. va prezenta, până la data de 15 noiembrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de Romgaz. 

„Neprezentarea programului va conduce la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015”, potrivit aceluiaşi comunicat emis de producătorul de gaze.

Datoriile ELCEN către Romgaz sunt de 362 milioane lei. Electrocentrale Bucureşti furnizează 90% din energia termică a Bucureştiului şi este controlat de stat, prin Ministerul Energiei.

ELCEN Bucureşti a înregistrat anul trecut afaceri de 1,9 miliarde de lei (428 milioane euro), în creştere cu 19% faţă de 2013. Compania de stat a avut în 2014 un profit net preliminat de 30 milioane de lei, mai mic cu 41% faţă de câştigul de 51 milioane de lei din 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Cel mai mic număr de pacienţi la ATI din ultimele şase luni, cel mai mic număr de cazuri active din ultimele şapte luni. 6.191 de internaţi din cauza COVID-19 în toată ţara – Coronavirus miercuri dimineaţă – 12.05.2021
Cel mai mic număr de pacienţi la ATI din ultimele şase luni, cel mai mic număr de cazuri active din ultimele şapte luni. ...
Criza Coronavirus 12 mai 2021 (cea mai recentă raportare - mari, 11 mai, ora 13): Cu excepţia numărului de decese înregistrate în 24 de ore (101 morţi, creştere faţă de ultimele zile)......
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 12.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 12.05.2021
Euro a început ziua la valori apropiate de cele înregistrate ieri la cursul BNR (EURO/RON). Dolarul creşte.
Israelul este interesat să colaboreze cu România în domeniul apărării – Ambasador
Israelul este interesat să colaboreze cu România în domeniul apărării – Ambasador
Guvernul israelian este interesat să colaboreze cu Guvernul român în domeniul apărării, prin participarea la programe ...
Schimbări majore pentru RCA. Asociație de consumatori scrie ministrului Finanțelor: Nu discriminați persoanele fizice, nu induceți creșterea prețurilor, tratați și asigurătorii ca pe service-uri!
Schimbări majore pentru RCA. Asociație de consumatori scrie ministrului Finanțelor: Nu discriminați persoanele fizice, ...
După COTAR, asociație de transportatori și service-uri, și una dintre asociațiile reprezentative ale consumatorilor ...